Jump to content

Udruga i organiziranje fešti s prodajom pića


ist

Preporučene objave

Dakle ovako, da krenem iz početka. Mi smo mala Udruga (50-ak članova) s jednog manjeg otoka. Udrugu smo osnovali 2007. godine (upisana u registar u 2008. god.). U našem statutu trenutno nemamo upisanu nikakvu gospodarsku djelatnost, ali statut i tako trebamo uskladiti s novim zakonom, pa nam je to u interesu izmjeniti do 4. mjeseca. Da nema ove nase udruge na našem otoku bi se malo toga i događalo. Nemamo zaposlenih, sve su volonteri koji besplatno rade za korist udruge, odnosno zajedničku korist.

 

E, pa sad nas zanima ovo. Organizramo jednu sportsku manifestaciju koja okuplja dosta mladih (dodju s okolnih otoka i iz grada, a u to vrijeme ima i puno mladih na nasem otoku), a nevečer napravimo feštu za njih i za sve ostale. Sav prihod ide udruzi, nitko nije plaćen ništa. Ulaz je besplatan (bude koncert neki), ali imamo šank koji prodaje piće. Ne radi se tu o nekim ekstra profitima, jer je puno troška oko te manifestacije, tako da bez pomoći privatnih donatora, Grada, zupanije, turističke zajednice i sl. nebi ni mogli to napraviti u tom obujmu. Neki put bude da se jedva s teškom mukom pokrije (unatoč njihovoj financijskoj podršci), neki put nešto ostane od prodaje tog pića i koristi se za potrebe rada udruge, te odrzavanja razne opreme koju posjeduje udruga u prostorijama koje koristi. U principu bez udruge, nebi bilo ni tih donacija, koje pokriju velik dio troska, neki put i preko 50%.

 

Nije nam u cilju nikakva financijska dobit za članove, već čisto da udruga ostvaruje ciljeve sukladno statutu, a piše nam ovako "Cilj Udruge je promicanje aktivnosti mladih na oživljavanju zapuštene baštine otoka, unaprjeđenje kvalitete kreativnog i stvaralačkog života mladih na otoku, poticanje druženja i bolje suradnje među mladima, te afirmiranje mladih i poticanje njihovog ostanka na otoku."

 

 

Zanima me što trebamo napraviti da bi bili legalni u tome, da nemamo nikakvih problema s zakonom? Da li trebamo otvoriti neko trgovačko društvo ili što? Radi se o svega nekoliko fešti godišnje koje bi organizirali. Inače bez manifestacija koje organizira Udruga ne događa se skoro pa ništa značajno tokom cijele godine :(

 

Nadam se da će netko znati dati odgovor :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija