Jump to content

Kuća pod hipotekom-otkup na kredit?


dora13

Preporučene objave

Poštovani!

 

Sljedeća je situacija: našli smo savršenu kuću za kupnji, vlasništvo je 1/1 samo što je založno pravo na njoj od 33000€ ( od čega je dio otplaćeni već, ostalo je još 26500€). To je preko PBZ-a, a mi bi uzeli kredit ukupne vrijednosti 38000€ za kupnju nekretnine.

Jedino što se za naš kredit onda ne može napraviti založno pravo na tu nekretninu kad založno pravo ima druga banka.

Koje su opcije rješavavanja tog problema, dali se može novim kreditom prebiti dugovanje kod druge banke i kojim postupkom?

jer nažalost nemamo toliko gotovine da bi mu otplatili taj dug.

Ili ako on nama prepiše kuću sa dugovanjem pa mi to otplatimo do kraja, koji su rizici? dali onda možemo uopće dobiti kredit na 38000€ ako je dug 26500€?

 

Hvala unaprijed na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, kod nenamjenskih kredita postoji mogučnost prebijanja dugovanja među bankama i one se rado koriste time. Da li to postoji i kod Namjenskih stambenih najbolje će te saznati ako odete u poslovnicu PBZ-a, i tamo iznesete svoju namjeru i problem. Naravno, savjet ne tražite na "šalteru" nego kod osobnih bankara zaduženih za stambene kredite ili voditelja poslovnice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav!

 

evo ovo za kupnju kuće na kredit je rješeno, to banka traži samo pismo namjere i "otplati" drugoj banci kredit da bi se mogla upisati na nekretninu.

nego, sad se javio drugi problem.

Prodavatelj je u postupku rastave, ne možemo direkt od njega otkupiti kreditom jer bivša ne želi bani potpisati suglasnost za prodaju. Sad bi s gotovinom otkupili od njega (treća osoba) a mi bi od trećeg kupili na kredit. S tim da sam čula da se ta bivša može upisati na nekretninu kad se proda, mada je prodavatelj rekao da je ona na sudu izjavila da nema nikakav posjed tokom rastave. Rastava još nije konačna jer se žalila.

Uglavnom, zanima me dali ako odvjetnik sastavi kupoprodajni ugovor trećoj osobi, može navesti da prodavatelj preuzima svu odgovornost ako bivša usmjeri kakva potraživanja od prodaje kuće, i tvrdi da se ona ne može upisati, a čula sam od drugih da se može.

Sutra imam sastanak kod njegovog odvjetnika ali me to ipak kopka, ako ima netko iskustva, dali se ugovorom možemo ograditi od nje i tih odgovornosti koje njihova rastava o podjeli imovine nosi sasobom?

I kaže k tome da ona nikad nije uložila ništa u kuću i nije radila, a drugi izvori kažu da ona radi na sudu?!

 

Molim neke savjete hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija