antika objavljeno: 13. veljača 2015. Dijeli objavljeno: 13. veljača 2015. Poštovani Molim vas da mi odgovorite na slijedeće pitanje. Profesorica sam po zvanju . Kako ne mogu dobiti posao na neodređeno , često radim na zamjenama na duže i kraće vrijeme. Iako sam sve vrijeme radila kao učiteljica u predmetnoj nastavi u osnovnoj školi. Škola mi je tokom zapošljavanja davala različit ugovore. Ugovor o radu, Ugovor o djelu , pa čak i Honorarni ugovor. Molim vas da mi odgovorite da li je to u skladu sa zakonom. Imam još jedno pitanje. Uvdom u evidenciju u mirovinskom u Potvrdi o stažu, vidjela sam da mi je upisana srednja stručna sprema iako od prvog dana u toj školi radim kao diplomirani profesor.Taj period sam radila kao pripravnik , predavala sam dva predmeta, jedan stručno drugi nestručno, ali sa visokom stručnom spremom. Ugovor o djelu u osnovnoj školi. Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala385 odgovoreno: 17. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 17. veljača 2015. Ugovori o djelu su u školstvu uobičajeni iznimno, npr. kad netko ode u mirovinu po sili zakona a potreban je još neko vrijeme (npr. stari računovođa obučava novog). Za sve ostalo koristi se ugovor o radu. Razlika je što ugovor o djelu nije radni od odnos te se radnik ne prijavljuje na mirovinsko i zdravstveno kao kod ugovora o radu. Dakle, ugovor o djelu je izniman, ne smije imati obilježja radnog odnosa i koristi se za izvršenje točno određenog posla. Međutim bez uvida u isti i okolnosti teško je reći da li je nezakonit. Što se tiče podataka u evidenciji mirovinskog, lako se isprave tiskanicom m3p, i u biti vam ne znače i ne donose ništa. Reći tajnici da ispravi ili sami ispravite.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.