Jump to content

Prijava upravitelja dorhu


Bulo

Preporučene objave

Poštovani,

Mi stanari jedne zgrade uz pomoć revizora izvršili smo pregled poslovnih knjiga našeg Upravitelja, te ustanovili niz nepravilnost:

sa računa zgrade kupovali su se auto dijelovi, popravljali poljoporivredni strojevi, novci od najma zajedničke prostorije nikad nisu položeni na račun itd.......... Sve smo to dokumentirali i poslali Dorhu. Nakon otprilike 8 mjeseci dobili smo odgovor da nisu pranašli ništa kazneno. E pa mene sad zanima što u ovom slučaju spada pod kazneno djelo i kriminal, te što nam je dalje raditi kako bi vratili pokraden novac.

Zahvaljujem na odgovoru

uređeno: od Joliver
krivo napisano
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako pismeno nismo ništa dobili, već samo usmeno, zato i pitam što nam je dalje činiti.

Ako je prijava i odbačena, da li smo trebali to pismeno i dobiti. Da li trebamo ponovno ići u DORH i tražiti da nam daju rješenje bilo kakve njihove odluke. Ovako je sve nekako nejasno. Kako pravno nismo potkovani zato i tražimo pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnositelj kaznene prijave, uvijek mora biti obaviješten o poduzetom povodom njegove kaznene prijave. Ukoliko je podnositelj prijave ujedno i oštećenik (a prema opisanome, vi biste bili), onda treba primiti rješenje o odbačaju kaznene prijave sa jasnom uputom o radnjama koje može poduzeti u smislu da preuzme kazneni progon na sebe, tj. da postane tzv. supsidijarni tužitelj.

 

Kako je proteklo već osam mjeseci od podnošenja kaznene prijave, to vam sugeriram da od DORH-a zatražite, temeljem čl. 206a ZKP-a, pismenu obavijest o poduzetome po toj prijavi. Ako tu obavijest ne dobijete u roku od 30 dana, podnesite pritužbu višem državnom odvjetniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija