ivk5 objavljeno: 17. veljača 2015. Dijeli objavljeno: 17. veljača 2015. Nakon 15 god zajedničkog života i dvoje djece(5 i 14) došlo je do razlaza. Kad smo počeli živjeti zajedno, on je imao auto i 2000dem ušteđevine za koju smo osposobili staru kuću za život. Za vrijeme zajedničkog života adaptirali smo tu staru kuću koju smo,službeno kupili 1/4 od mog strica a ostalo je moj djed darovao ocu a otac meni.(u stvarnosti smo dali novac za vrijednost polovine kuće).Za adaptaciju je dignut stambeni kredit na moje ime a za opremanje gotovinski na njegovo ime i ja sam sudužnik. Oba kredita se otplaćuju 7 god.Znači stambeni se mora još plaćati 18 god. a gotovinski još 3. Kupili smo i novi auto (na njegovo ime).Ja bih rado neki fer dogovor ali mislim da neće ići. Zanima me na koji dio imovine imam pravo ja a na koji on. Da li se vrijednost imovine gleda s obzirom na vrijeme otplate kredita?Znači, recimo, koliko je novaca uplaćeno do sad za vraćanje kredita se podijeli, a ostatak kredita vraća onaj koji ostaje u kući? hvala unaprijed i isprike na dugačkom postu Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivk5 odgovoreno: 22. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2015. nitko? nije jasno pitanje ili?ja bih stvarno trebala neki savjet,pls Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 22. veljača 2015. Dijeli odgovoreno: 22. veljača 2015. Prema opisu, 1/4 dijela kuće je bračna stečevina (ako uskoro bivši uspije dokazati 1/2 dijela), u čemu se dijelite popola, ostatak je vaša vlastita imovina. Automobil, ukoliko nije kupljen vlastitom imovinom nekog od vas, također je bračna stečevina, u kojoj opet svatko ima 1/2 dijela. Nema veze na koga glasi. Glede ulaganja, imajući u vidu da su očito poprilično podigla vrijednost kuće, teško da može doći u obzir primjena odluke VSRH-a broj Rev-580/07-2, pa bi suprug mogao tražiti povrat polovice tih ulaganja ili zamjenu za određeni suvlasnički udio u nekretnini. Krediti također predstavljaju bračnu stečevinu i isto se dijele popola, što se doduše možda i može izbjeći (prebiti), obzirom je jedan na vama, a jedan na njemu, ovisi o njihovoj visini i visini otplatne rate. Dogovor je daleko najbolja opcija, i to vam toplo sugeriram, u protivnom jedini tko će "zaraditi", biti će vaši odvjetnici. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivk5 odgovoreno: 23. veljača 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2015. hvala na odgovoru Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.