Jump to content

predrazvod

dijana2205

Preporučene objave

pozzz molila bih vas ako neko moze da mi odgovori!!!Ja sam vec pred razvodom imam djevojcicu od 6 mjeseci koja zivi samnom muz me je ostavio u 4 mjesecu trdnoce,iz kojeg razloga neznam!!utorak imamo zakazano posredovanje pa me zanima jeli on ima pravo i kakve su mu sanse da dobije dijete na staranje nakon sto me je ostavio u 4 mjesecu trudnoce i nije se pojavljivo do 2 mjeseca bebinog zivota a uz to se protiv njega vodi krivicni posupak jer je napravio nesrecu i poginula su dva decka.pa me zanima dali slucajno on moze dobiti starateljstvo nad djetetom na osnovu svega tog a sto se mene tice jako sam dobro obezbjedjena da mogu izdrzavati dijete u odnosu na njega a uz to imam dijete iz prvog braka.hvala unaprijed

Dijeli na drugim stranicama

Prometna nesreća je nešto što se svakome od nas može desiti (osim ako se baš radi o vožnji pod visokim utjecajem alkohola ili droge) svaki dan. Ne treba automatizmom isticati to kao nešto otegotno.

Inače, pravilo jeste da djeca ovako male životne dobi ostaju s majkom, ne zato jer bi očevi bili loši roditelji ili nešto slično, već zbog činjenice da su djeca prirodno vrlo vezana uz majku u toj dobi (zakon prirode). Iznimka postoji, ako se radi o majci koja ne zaslužuje tu titulu, a to sasvim sigurno nije vaš slučaj.

Stoga se ne morate bojati, a glede budućih kontakata malene i oca, budite susretljiva i nemojte dozvoliti da se vaš slučaj pretvori u još jedan klasičan slučaj razvoda, gdje bivši supružnici rješavaju neke osobne konflikte preko djeteta.

Dogovor i ljudski razgovor uvijek je najbolja opcija i tome težite. Oboje. Ne toliko zbog sebe koliko zbog malene i njene dobrobiti.

pozz ,ja takodjer imam problem vezan za malu djevojcicu,ja i suprug smo pred razvodom,bili smo na posredovanju,zakazano nam je prvo rociste.u Centru za soc rad je izjavio da to nije njegovo dijete,nije htjeo da je upise kada je trebalo jer smo ja i on bili u svadji.proslo je 10mj,on je podnijeo zahtjev za razvod braka..imam veliku brigu,moze li mi uzeti dijete.odgovorila sam na njegovu tuzbu i rekla da se ne protiv dokazivanju ocinstva..ali se bojim sta to on planira...zasto je rekao da ona nije njegova..izgleda boji se alimentacija,sada je u fazi laganja,pravi me ku.vom sa izvinjenjem,lopovom..samo da bi mi napakosio..hvala

@ anela87

Ako on ide u osporavanje očinstva, zašto se bojite da bi vam "oduzeo" dijete? Ispada da on ni ne želi dijete. Mala djeca, pogotovo bebice, u pravilu se povjeravaju na život majci, osim u iznimnim situacijama, kada majka nije "majka". Prvo treba riješiti postupak osporavanja, a onda će ići ostatak (kome se dijete povjerava, uzdržavanje, susreti i druženja itd.).

@ dijana2205

Nemojte mu braniti, osim ako bi došao u alkoholiziranom stanju, za što se pobrinite da imate svjedoka.

Bojim se jer je on na sve spreman...zna on da ne ide u prazno,da se nece dokazati suprotno pa hoce sebe tu da izvuce kao zrtvu...i kao ako dokaze da je dijete njegovo hoce je sebi,da je odgaja njegova majka.a sta podrazumijevate ako majka nije majka..ja trenutno ne radim,ne pusim,nemam dodicaja sa alkoholom ,drogom...zdravstveni sam radnik,porodica OK....znaci moja curica ima trenutno sve u zivotu...izjavila sam da nemam nista protiv za odrzavanje kontakta za ocem...hvala vam na pojasnjenju,a mozete li mi jos samo reci koliko dijete mora biti staro da bi je odveo doticni da provede vikend kod njega..hvala Vam puno pozzzz

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija