Jump to content

Ovrha radi pljenidbe imovine HT


someone23

Preporučene objave

Imam problem pa vas molim za pomoć. Prije 5-6 godina sam izvadio u Tcom-u ugovor za mobitel za moju curu na svoje ime. Ona je to sve plaćala uredno ali par puta je bilo nekakvih problema i troskova koji su mi dosli na adresu (to je bilo oko 500 kn i to je riješeno). Prije par dana, točnije 19.2., dobio sam ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine. Pošto nisam znao zašto sam ga dobio, nazvao sam službu za korisnike. Oni su mi rekli da je ovo zbog odvjetničkih troškova vezanih uz taj ugovor od prije 5 godina. Navodim sadržaj rješenja:

"Ovršni prijedlog radi pljenidbe imovine, vrijednost spora: 130,74kn. Ovršenik duguje ovrhovoditelju temeljem knjigovodstvene kartice iznos od kn 139,82 koji iznos se sastoji od glavnog potraživanja u iznosu od kn 130,74 i dospjelih zakonskih zateznih kamata u iznosu od kn 9,08. Tražbina ovrhovoditelja u cijelosti je dospjela. Dokaz: gore cit knjigovodstvena kartica. Kako ovršenik do danas nije podmirio svoje dugovanje, ovrhovoditelj predlaže da se donese slijedeće rješenje o ovrsi: 1.Nalaže se ovršeniku da ovrhovoditelju isplati iznos od kn 130,74 zajedno sa zakonskim zateznim kamatama, sukladno čl.29.st.2. Zakona o obveznim odnosima, po stopi koja se određuje za svako polugodište u visini eskontne stope Hrvatske narodne banke koja je vrijedila zadnjeg dana polugodišta koje je prethodilo tekućem polugodištu uvećane za pet postotnih poena, koje teku na iznos od: kn 75,99 od 17.9.2011. do isplate; kn 9,00 od 17.11.2011. do isplate; kn 45,74 od 17.5.2012. do isplate, kao i iznos od kn 9,08 te mu naknadi trošak ovog ovršnog postupka u iznosu od kn ......, sve u roku od 8 dana.

2.Radi ostvarenja potraživanja ovrhovoditelja iz točke 1. ovog rješenja o ovrsi određuje se ovrha općenito na imovini ovršenika sve do potpunog namirenja potraživanja ovrhovoditelja.

Trošak:

sastav ovršnog prijedloga: kn 250,00

PDV 25%: kn 62,50

materijalni trošak: kn 40,00

pribava klauzule pravomoćnosti i ovršnosti: kn 250,00

PDV 25%: kn 62,50

sastav prijedloga radi dostave rješenja o ovrsi sudionicima u provođenju ovrhe: kn 125,00

PDV 25%: kn 31,25

javnobilježnička nagrada: kn 60,00

PDV 25%: kn 15,00

klauzula pravomoćnosti i ovršnosti: kn 30,00

PDV 25%: kn 7,50

trošak dostave: kn 22,20

PDV 25%: kn 5,55

Ukupno: kn 961,50

Javnobilježnička nagrada i troškovi plaćeni zbirnom uplatnicom.

NAPOMENA: Molimo ovršenika da potvrdu o izvršenoj uplati cjelokupnog iznosa (glavnica, dospjele kamate i trošak) dostavi neposredno punomoćniku ovrhovoditelja.

U slučaju da ovršenik podmiri svoju obvezu u roku od 8 dana po primitku rješenja o ovrsi, tada se troškovi koje treba podmiriti temeljem ovog rješenja o ovrsi sastoje isključivo od troškova sastava ovršnog prijedloga uvećanog za PDV, javnobilježničke nagrade uvećane za PDV te troška dostave uvećane za PDV.

Javni bilježnik donio je sljedeće: rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave:

1.Nalaže se ovršeniku da u roku od 8 dana od primitka rješenja namiri tražbinu zajedno s odmjerenim troškovima

2.Određuje se ovrha radi prisilne naplate tih tražbina.

3.Troškovi postupka određuju se u iznosu od 961,50kn.

4.Protiv ovog rješenja ovršenik može izjaviti prigovor u roku od 8 dana od dana primitka otpravka rješenja. Prigovor se podnosi javnom bilježniku koji je donio rješenje, u 3 primjerka, a o istom odlučuje Općinski sud.

9.6.2014.godine."

 

Zanima me što da radim? I da li ovo znači da ako platim u roku da ću platit manje, tj 415kn? - "U slučaju da ovršenik podmiri svoju obvezu u roku od 8 dana po primitku rješenja o ovrsi, tada se troškovi koje treba podmiriti temeljem ovog rješenja o ovrsi sastoje isključivo od troškova sastava ovršnog prijedloga uvećanog za PDV, javnobilježničke nagrade uvećane za PDV te troška dostave uvećane za PDV."

Hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija