Jump to content

Iseljenje bivšeg supruga koji ne želi otići iz kuće


Phineas

Preporučene objave

Pozdrav,

imam jedan problem i nadam se da ćete mi moć pomoć, probati ću opisati situaciju najbolje što mogu.

 

Ukratko,

moja majka živi sa svojim bivšim mužem,razveli su se prije godinu dana.

Ona ne želi više živjeti s njim i ne želi da on živi u njenoj kući, kuća je na njeno ime, a on nema nikakvih prava na vlasništvo niti plaća stanarinu ni slično ( također kroz godine je bilo slučajeva nasilja s njegove strane,puno prijetnji i sličnog ) te se on odbija iseliti iz kuće na osnovi toga da kad se kuća gradila on je radio na kući,i pomogao je izgraditi i uložio puno truda i rada, ali nije uložio novaca niti platio ikakav materijal kroz godine i da sada nema nigdje za otići. Sada on tvrdi da će putem suda tražiti da mu se isplati sav taj trud koji je on uložio u tu kuću, i da će ona to morati isplatiti ako želi da izađe iz kuće. Mene zanima pod kojom osnovom i na koji način se njega može izbaciti iz kuće i da li on ima pravo na ostanak u kući zakonski ( jer nije njegova ) ? I da li ima pravo tražiti da mu se isplate ti novci?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ponudi mu ugovor onajmu(pismeno preporučeno i sa povratnicom). ako odbije primiti pismeno ili odbije potpisati ugovor o najmu bespravni je korisnik nekretnine. tužbom tražiti najamninu za razdoblje od razvoda (unazad do 5godina) do podnošenja tužbe uvečano za uzakonske zatezne kamate i iseljenje. tražiti povrat/ isplatu djela troškova (1/2) nastalih korištenjem struje, vode, plina, prema plaćenim računima.

 

za radove učinjene za vrijeme zajedničkog života i trajanja braka nećeuspjed dobiti naknadu. za ulaganja mora posjedovati račune. ali ulaganje je dragovoljno.

pročitaj presudu VSRH Broj: Rev 580/07-2

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija