Jump to content

Maltretiranje od strane POLICIJE


Pevec420

Preporučene objave

Poštovani ,

 

 

Optužen sam za promet drogama(marihuana ) 20-ak g prije nekog vremena. Nisam rekao odakle sam kupio jer nisam želio , prošao sam mučenje u stanici od 15 h sati , naposljetku su me pustili.Prijetili su mi sa svim i svačim, ali izgleda da nemaju dokaze protiv mene koje su željeli tj. da su htjeli veću ribu ali je nisu dobili...

 

E sad zovu me malo malo na mobitel i traže da se nadjem s njima da im dam ime , i kad sam mislio da je sve proslo opet zovu i ucjenjuju nekim crnim listama da cu završit da moram dati ime(da ce mi xxxxx mater ) .Cak su mi i na posao dosli... Pa dobro kakva je ovo država jesmo mi u demokraciji ili u Sjevernoj Koreji ??? Kad promjenim broj zovu moje frendove u imeniku jer imaju moj mob i traze moj novi broj '???

Ja sam spreman odgovarat za djelo što sam učinio na sudu, ali odakle njima pravo da me zovu i maltretiraju iz dana u dan...

Nude mi neke ustupke koji zaprave nisu ustupci nego moje ustavno pravo, dakle ne nude mi ništa a hoće ime...

Gori su od onih najgorih kamatara...

Imaju li ono to pravo raditi , kome se mogu žaliti , šta da radim, jedino da pobjegnem iz države na par mjeseci ali ne mogu jer radim...

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo raditi ovo nemaju, a da rade - nažalost rade. U cilju hvatanja većih zvjerki, što je i osnovni cilj kod droge ili organiziranog kriminala.

 

Ovo što je Mrljo napisao potpuno stoji, a ja sa svoje strane mogu samo nadodati da nemojte slučajno bježati van, jer ćete si samo pogoršati situaciju, koja ionako nije bajna.

 

Ne bi bilo loše angažirati iskusnog branitelja, pa na idući njihov poziv dođete s njim. Tada će i njihova retorika biti radikalno drugačija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Pa nije baš i da su u Nizozemskoj može bilo gdje konzumirati marihuana, ali mjesta za to svakako postoje.

 

Naš problem je u potpunom legislativnom izjednačavanju svih vrsta droge, što je farmakološki apsurd, a s druge strane nema "popusta" ni za ljude koji se nalaze u terminalnom fazama svojih bolesti i kojima primjerice marihuana uvelike ublažava iznimne bolove kojima su izloženi. Nešto se u zadnje vrijeme "zakotrljalo" po tom pitanju, ali osobno ne vjerujem da bi se u izbornoj godini išta išlo mijenjati po ovom pitanju, obzirom je javnost vrlo senzibilna po pitanju droga. Prebaci vruću lopticu idućoj Vladi je sistem koji najbolje pali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, marica je dekriminalizirana i tolerirana ali nije zakonski potpuno prihvaćena čak ni u Nizozemskoj. S tim da je u Amsterdamu to povezano i s turistima koji troše velike novce u coffeshopovima a protiv eura se nitko ne želi boriti.

 

Jasno, ne može se duvati u rezidencijalnim četvrtima, ali uz kanale u Red Light Districtu se može, fino sjedneš uz kanal i duvaš u srcu grada ili sjedneš pred coffeeshop, i ne skrivaš se kao kriminalac, znam jer sam to radio na dnevnoj bazi prije godinu dana :) Čak mi je bila jedna smješna situacija, došao je policajac u coffeeshop i promotrio nas okupljene ljubitelje biljke, i nikome ništa, čovjek je došao nešto porazgovarati s vlasnikom, nema progona, pendrekanja, sudova :)

 

Točno, sve skupa je pomiješano, što nema smisla. Vjerujem da će do legalizacije marihuane doći istim onim putem kojim je došlo do njene kriminalizacije, kada veliki zapadni brat odluči da je "OK to smoke dope"... Ni ja ne vjerujem da hrvatski političari ozbiljno misle mijenjati bilo što po tom pitanju, a posebno ne desna opcija koja je tradicionalno protiv svih društveno neprihvaćenih droga (dok naravno nema problema s legalnim drogama odnosno alkoholom i duhanom).

 

Da apsurd bude još veći, legalne, društveno prihvaćene droge, duhan i alkohol svake godine pod zemlju šalju tisuće građana svojim direktnim ili indirektnim utjecajem. Ne mislim da bi trebalo uvesti prohibiciju, upravo naprotiv, osobna sloboda i mogućnost odabira bi trebale biti najviše vrijednosti i ako netko svjesno želi dugoročno ugroziti svoje zdravlje npr. alkoholom zbog kratkoročnog užitka, neka to učini, ako to nema negativnih posljedica za društvo. Žao mi je jedino što je država toliko slijepa i u stanju je građaninu uništiti život zbog njegovog osobnog odabira koji ne tangira nikog osim njega, kao što je to u slučaju marihuane.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šanse za to su nikakve, ne očekujem poštivanje osobnih sloboda ni omogućavanje prava odabira, takvo nešto moguće je jedino u oazama kakva je Nizozemska. Za prave promjene potrebna je promjena stanja uma, samo u rijetkim zemljama se potiče individualnost, u većini ostalih se potiče kolektivnost, uniformni obrazac ponašanja u kojeg se moraš uklopiti. Većina forsira svoj životni stil i na manje ili više represivne načine sputava alternativne životne stilove. Tako da jedino što mogu je izraziti razumijevanje za situaciju koja se dogodila korisniku Pevec420 i nadati se da mu država neće previše uništiti život i da će dobiti kvalitetno savjetovanje od strane pravnika da bar koliko-toliko iskontrolira štetu koja mu se dogodila državnom intervencijom...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo odgovora bez odvjetnika.kad se dobije poziv (pismeni ili usmeni) dođe se tamo,da osobna i šuti (po svim pitanjima).nakon 6 satimoraju pustit ili uhitit.Na tel pozive se ne mora odgovaratk kao ni općenito razgovarat s njima.I sve riješeno.

 

Pevec spomjinje demokraciju i sj.koreju a nema pojma što je demokracija.Demikracija sigurni nije da se svatko ponaša kako želi ilikako mu odgovara nego da su zakoni i propisi doneseni odlukom većine.kakvi god bili.

 

Moj odabir ne bi bila trava nego da ne plaćam pdv,porez na dohodak,namete u gorivu...pa ne kažem da mi je netko ograničava prava odabira.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj odabir ne bi bila trava nego da ne plaćam pdv,porez na dohodak,namete u gorivu...pa ne kažem da mi je netko ograničava prava odabira.

 

Ova analogija ne valja, vjerujem da se radi o nenamjernoj sofistici, neplaćanjem poreza se izravno vodi državu u kolaps budući da se bez poreza ne mogu financirati njene službe. Pušenjem marihuane ne oštećuje se državu ni na koji način, štoviše, prodana marihuana bi bila oporezovana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija