abcd123 objavljeno: 3. ožujak 2015. Dijeli objavljeno: 3. ožujak 2015. Bilo je to prije okruglo 3 godine,imao oglas u jednom lokalonom oglasniku da servisiram notebook i kompjutere. Nazvao me isnpektor drzavnog inspektorata i pitao gdje sam,da mu ne radi jedna tipka na laptopu i koliko bi to kostalo,rekao mu adresu, pozvonio na vrata kuce i pokazao znacku. Nije htio ulaziti u kucu,vec me odveo preko puta u ulici u jedan ugostiteljski objekt gdje i radnici iz okolnih firmi dolaze na gablec. Sjeli smo za jedan stol, lik izvadio iz torbe laptop i printer i pred skoro punom salom uzima mi podatke i ispituje i sugerira sto da kazem. Da me je tada pitao dali sam zapoceo seljacku bunu,ja bi priznao i potpisao se,samo da sto prije izadjem iz sale jer je u njoj bilo jako puno ljudi koji su me poznavali i smijali su mi se, osjecao sam se ponizenim i gazio je moje dostojanstvo. Ta tortura je trajala cca.pola sata. Jos se digao iza stola i otisao do konobarice koja je posluzivala bez da ima kecelju,legitimirao se i htio je i njoj zabiberiti. Sutkinja me pitala dali je istina sto je u nalazu napisano,ja sam rekao da je. Medjutim,zalio sam se,ali sam fulao za jedan dan tako da mi je zalba nepravovaljana,a visi prekrsajni sud nije htio uzeti razloge mojeg kasnjenja u obzir,jer sam tada bio jako bolestan. Dakle, presuda je sad pravosnazna,trebam platiti 2.500 kn i sudske troskove 150 kn. Ispucani su svi pravni ljekovi ali jos imam pravo na izvanredni a to je da podnesem zahtjev za obnovu postupka jer smatram da je moja izjava dobivena iznudom jer sam stavljen u ponizavajuci polozaj. Smatram da me je drzavni isnpektor trebao prepratiti do njihovih sluzbenih prostorija i tamo uzeti izjavu na zapisnik. Sto mislite, kolike su mi sanse da sud uvazi moj zahtjev i da u novom postupku uvazi moju primjedbu? hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Roxette odgovoreno: 3. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2015. Mislim da su ti šanse vrlo male. Priznao si da je istina ono što piše u navodu, nije ti priznata žalba zbog kašnjenja. Mislim da ćeš teško dokazati da si stavljen u ponižavajući položaj, samo zato što su tamo bili ljudi koje poznaješ (osim ako si propustio napisati nešto o ponašanju inspektora u tom objektu, što može ići u prilog tome da si opravdano bio zastrašen) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 3. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2015. Šanse su nikakve. Veća bi šansa bila da ste ušli sa molbom za povrat u prijašnje stanje, što sada više nije moguće, zbog proteka roka. Roxette 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
abcd123 odgovoreno: 3. ožujak 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 3. ožujak 2015. Mislim da su ti šanse vrlo male. Priznao si da je istina ono što piše u navodu, nije ti priznata žalba zbog kašnjenja. Mislim da ćeš teško dokazati da si stavljen u ponižavajući položaj, samo zato što su tamo bili ljudi koje poznaješ (osim ako si propustio napisati nešto o ponašanju inspektora u tom objektu, što može ići u prilog tome da si opravdano bio zastrašen) pa zar nije ponizavajuci polozaj sami nacin gdje sam odveden? restoran nije sluzbena prostorija drzavnog inspektorata. Kome mogu podnijeti prijavu protiv takvog inspektora? To spada u sferu zlostavljanja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Roxette odgovoreno: 4. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2015. Očito na pojam zlostavljanja različito gledamo. Ne znam na koji način ti inspektori rade i ne želim osporavati da je on možda i bio neugodan, bahat, bezobrazan i da ste bili izrevoltirani njegovim ponašanjem. No, on radi na terenu i odvođenje u kafić da bi vam napisao nekakvu prijavu se vjerojatno može svesti pod teren. U stan ga naime ne morate pustiti bez naloga i to je argument na koji on zna da se možete pozvati. Problem je u proteku roka. Kao što je kolega gore rekao, veće šanse bi bile da ste tražili povrat u prijašnje stanje (bolest je opravadan razlog za povrat). No taj ste rok nažalost propustili. Ponavljam, osim ako ste propustili navesti da vas je očito zastrašivao i prijetio, ja neki propust u njegovu djelovanju ne vidim. Također, ne vidim ni zlostavljanje, iako ne poričem vaš subjektivni osjećaj. Također, vama je jasno da je rad na crno kažnjiv. Žao mi je ako vam je to u ovom trenutku jedini izvor prihoda, no to je stres i rizik koji osobe koje rade na crno nažalost moraju preuzet. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 4. ožujak 2015. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2015. No, on radi na terenu i odvođenje u kafić da bi vam napisao nekakvu prijavu se vjerojatno može svesti pod teren. U stan ga naime ne morate pustiti bez naloga i to je argument na koji on zna da se možete pozvati. Radit na terenu znači da nije u uredu a kafić nije njegovo mjesto rada.Prekršajni nalog se piše ili na licu mjesta ili u uredu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.