Jump to content

Natječaj za najnižu braniteljsku mirovinu


bambur

Preporučene objave

Mirovina ti je ista kao što je i bila. E, jbtg. u mirovinu otišao kao poručnik......sve ti je jasno.........

 

Nije dobro (ovako-onako)..... ;-)

 

Nemoj se "sekirati". Bit će i lošija situacija (kako ono kažu, bit će i gore) . ;-)

 

Izgleda, po tvom pisanju da nisi "dobro ratovao".

Pet godina "Južnog bojišta" , čin poručnika, 80 % RVI, mirovina 479,52 kuna. To nema ni u Alan Fordu. nemam skener pri ruci da skeniram rješenje jer mi nitko ne vjeruje da vojna povlaštena mirovina može biti tolika. A socijalna pomoć 800

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bambur u RH postoje Zakoni o ostvarivanju prava hrvatskih branitelja ( nekoliko) a ne "natječaj".

 

Ovako postavljen tema ima smisla. Smisao je da se vidi kako mizerne mogu biti mirovine.

Pravo pitanje je kakvi su to zakoni po kojima možeš imati povlaštenu vojnu mirovinu kao 80% RVI, sa 5 godina rata u borbenim postrojbama i priznatim činom poručnika --- 479,52 kune...

Ja očekujem da netko pita kako je to moguće, da me traže da skeniram rješenje i slično, pa da na taj način ukažem na neke probleme i nelogičnosti u zakonima koje ti spominješ.

Čak je teoretski bilo moguće da dobijem mirovinu 0 kuna. ili da ja budem dužan mirovinskom. Ako nekoga zanima kako rado ću pojasniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uzmi 800,00 kn. većati je od mirovine 479,62 kn. Nemo molim te zabijat ovakve golove i driblinge sa balunom nama braniteljima.

Pozdrav svim istinskim braniteljima.

Žare

Ne mogu uzet 800 jer živim u BiH.

Ne zabijam nikakve golove " vama " braniteljima, samo govorim istinu nama braniteljima . A to je da vojna mirovina može biti 0 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Percepcija javnosti je da svaki branitelj ima 5-10.000 kuna mirovine.

Stoga "otvaram natječaj" za najnižu braniteljsku mirovinu.

 

Evo stiglo rješenje o razdvajanju mirovine. nisu mi imali što razdvojiti pa ostaje 479,52 kune. za 4,5 godine rata sa činom poručnika.

Radi se sigurno o grešci nedostaje 0 ispred zareza moraš intervenirat u mirovinskom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dragi prijatelju kamo sreće da je greška, tako je od 2006.godine kada je bila 430 kuna. I sve po zakonu i Ugovoru HVO. Ne kukam samo želim da se zna i vidi kakvih sve vojnih mirovina ima.

 

Ako je tako zakonom određeno , a po postovima izgleda da je, onda je tolika kolika je ,@bambur imali koji euro da daje država BIH kao pripadniku hvo!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tako zakonom određeno , a po postovima izgleda da je, onda je tolika kolika je ,@bambur imali koji euro da daje država BIH kao pripadniku hvo!?

Pripadnici HVO-a imaju u Federaciji BiH ista prava kao i Armija BiH (muslimanska vojska) a to je:

kao razvojačeni branitelj imate pravo samo na dupli radni staž i ništa drugo, kao RVI imate pravo na invalidninu koja je npr. za 30 % - 40 KM , 50% - 100 KM, 80 % - 350 KM, 100% I grupe oko 800 KM.

RVI imaju mirovinu samo ako im se utvrdi 100% radna nesposobnost I kategorije i ako imaju samo ratni staž!!!!! Ako imate radnog staža prije ili poslije rata ne može mirovina! Ja imam 4 godine staža prije rata pa nemogu dobiti mirovinu radi toga. Šizofrenija na kvadrat.

Prošle godine donesen novi zakon o povlaštenim mirovinama koji daje pravo nositeljima odličja, časnicima od bojnika na više ( npr. satnik bolestan nema pravo na mirovinu a bojnik zdrav ima), te RVI 60% i više ali samo po osnovu ranjavanja i zatočeništva. Opet šizofrenija jer ako ste kao ja npr. 80% po osnovu lakšeg ranjavanja, povrede i oboljenja ne može.

Vjeruj mi da tražiti prava u FBiH nije nimalo ugodno. S tim da ti je ministar branitelja ratni neprijatelj. Kao da u RH za ministra stave Šljivančanina, ili Mladića.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija