Jump to content

bolovanje i mogući otkaz


master999

Preporučene objave

Pozz!

 

Ulomak sa ove stranice: http://www.hzzo.hr/obvezno-osiguranje/naknada-place-za-vrijeme-bolovanja

 

"Osiguraniku kojem je za vrijeme trajanja privremene nesposobnosti prestao radni odnos, odnosno obavljanje djelatnosti osobnim radom naknada plaće pripada još najviše 30 dana računajući od dana prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom i to pod uvjetom da mu je izabrani doktor privremenu nesposobnost utvrdio najmanje osam dana prije dana prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom te da je u vrijeme prestanka radnog odnosa, odnosno obavljanja djelatnosti osobnim radom imao pravo na naknadu plaće sukladno Zakonu."

 

Mene zanima ovo podcrtano, odnosno dali poslodavac ima pravo dati otkaz odmah ili 8 dana kasnije, a da ja ostanem bez te naknade od 30 dana.

Ili mi je bolja opcija sa liječničkom dokumentacijom tražiti raskidanje radnog odnosa ( koji mi se produžava svakih 6 mjeseci) i imati 3 mjeseca naknade od HZZ-a.

Doktor mi može dati najviše 30 dana bolovanja.

Dali mi doktor može dati bolovanje, a ja da to priložim poslodavcu tek nakon 8 dana da mi ne može oduzeti tu naknadu od 30 dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

master999,

mislim da Vas nitko s ovog foruma ne može savjetovati smislu Vašeg pitanja, jer bi savjet bio protivan normama koje ovaj portal,njegov forum radnog i socijalnog PRAVA zastupaju.

Osim toga, Vaš izabrani doktor NE SMIJE Vam utvrditi privremenu nesposobost za rad kada i kako bi to Vama "odgovaralo" ,nego kada za to postoje medicinski opravdani razlozi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija