Jump to content

Nejasnoća, najam stana


autopsy

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za pomoć. Podstanar sam u stanu već godinu dana, kada sam ulazila u stan gazda mi je rekao da je veš mašina stara, da su imali dosta problema s njom te da je bila na popravku prije dvije godine. Mašina je znala štekati (počela bi prati iz 5 puta) no radila je. U studenom sam obavijestila gazdu za taj problem a on mi je rekao da očistim filter, što jesam, no problem nije nestao. Prije par dana usred pranja se iz nje počelo pušiti, uplašila sam se i ugasila ju. Zvala sam gazdu i on kaže da ja trebam ili kupiti novu veš mašinu sebi, ili ćemo po pola kupiti veš mašinu koja će biti njegova. U ugovoru o najmu piše da za sva nastala oštećenja odgovara najmoprimac, a ja nisam znala da će se to odnositi i na ovakve slučajeve, gdje nisam ja osobno prouzrokovala štetu. Nekako mi se čini da da mi je gazda osigurao ispravnu perilicu i ne bi došlo do toga uslijed običnog pranja. Trebam li poslušati gazdu ili ne, tj. je li u pravu? Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na vašem mjestu bih poslušao najmodavca. Osim ove izričite ugovorne odredbe, kojom ste vi odgovorni za svako oštećenje, on vas je još na početku najma jasno upozorio da je perilica stara i da ima problema, te da bi s vremenom mogla prestati raditi. Drugim riječima, ničim vas nije dovodio u zabludu glede perilice.

 

Plus na sve to, on vas ni ne tereti za perilicu, jer je i sam svjestan da je bila stara i da je bilo samo pitanje vremena kada će "riknuti", što pokazuje da je čovjek.

 

Uz ove opcije koje vam je najmodavac iznio, postoji i treća - popravak, pa opet dijelite trošak popola. Naravno, prvo treba vidjeti je li popravak uopće isplativ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ja sada pokušam prvo biti serviser za bijelu tehniku....

 

Velika je vjerojatnost da se ne radi o nekom ozbiljnom kvaru.

Taj kvar karakterističan je za jedan kondenzator koji se zove RSO filter i služi za suzbijanje smetnji na starijim tv i radio uređajima. Danas uglavnom nepotreban u tu svrhu u perilici. Serviseri ga obično izbace i 'prebrikaju' žice. Naravno, može biti i programator ili neki drugi ozbiljni kvar kojeg je popravak preskup za stari stroj.

 

Uglavnom - moj savjet bi bio da prvo pozovete kakvog servisera da vidi ne radi li se o kvaru kojeg popravak stoji stotinjak kuna. Svakako nazovite više 'majstora' i pitajte unaprijed koliko košta dolazak i konstatacija kvara.

 

Pa tek onda razmišljajte o ovim drugim opcijama.

U ugovoru imate obavezu da popravljate strojeve, perilica je kako-tako radila godinu dana. Ponuda gazde da kupite novu perilicu popola čini mi se korektna , pogotovo ako mislite u stanu ostati još par godina.

 

ps.

evo me je kolega prestigao s odgovorom dok ja pišem odgovor i pijuckam kavu i gledam tv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija