Jump to content

Prodaja poljoprivrednog stroja!


hrki13

Preporučene objave

Pozdrav svima , novi sam na forumu i nadam se da sam otvorio temu na dobrom dijelu, ako nisam unaprijed isprika adminima!

 

Moja situacija je ovakva:

Prodajem traktor i načelno sam se dogovorio sa jednim čovjekom da će mi dio od ukupne cijene dati odmah, a dio nakon određenog roka!

Još smo dogovorili da ako mi u određenom roku ne uplati ostatak dogovorene cijene vrati stroj u stanju kakvom je bio prije njegovog preuzimanja i da mi ovaj dio novaca koji mi je dao kod preuzimanja stroja ostaje!

 

E sad mene zanima nekoliko stvari pa ako može pomoć:

1. Da li takav ugovor i recimo neku ovršnu izjavu ( ne znam da li se to tako zove) mora sastaviti odvjetnik, javni bilježnik ili možemo i sami sastaviti ugovor, koji ćemo potpisati i ovjeriti kod javnog bilježnika, ako je odgovor na ovo pitanje da možemo sami sastaviti ugovor i neku ovršnu izjavu može li prijedlog kako bi to trebalo izgledati da bude pravno ispravno!?

 

2. Da bi mogao bez nekog utuživanja dobit svoj stroj nazad treba li mi posebno neki obrazac ili se isto može napisati sam i potvrditi kod javnog bilježnika??

 

3. Trebam li se još kako osigurati osim da dobijem stroj nazad, jer stroj se može prodati ili uništiti pa kako se onda naplatiti, čovjek je u mirovini, pa sam mislio da li se može napisati kakva ovršna izjava ili nešto na njegovu mirovinu!?

Mislim u obliku ako ne plati ostatak duga, a stroj neće biti u stanju u kakvom ga je on preuzeo ili ga proda ili šta ja znam što s njim napravi, da se osiguram još nečim!?

 

Hvala unaprijed na odgovrima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

nalazite se u polju obveznih odnosa,glede čega u skladu sa člankom 2.ZOO možete slobodno uređivati obvezne odnose,u okvirima Ustava RH.

Općenito,ukoliko jedna strana neispuni ugovorne obveze,ona druga strana je ovlaštena da ugovor raskine.

Zajedno sa kupcem pronađite stručnu osobu koja će shvatiti što i kako želite ugovoriti kupoprodaju,kako bi izbjegli naknadne nesuglasice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali nekako mi se čini da se to ne odnosi na fiztičke osobe nego na firme,

na temelju čega izvodite takvo mišljenje.

 

Članak 1.

Ovim se Zakonom uređuju osnove obveznih odnosa (opći dio) te ugovorni i izvanugovorni obvezni odnosi (posebni dio).

Članak 16.

Sudionici obveznih odnosa su fizičke i pravne osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija