jones objavljeno: 24. ožujak 2015. Dijeli objavljeno: 24. ožujak 2015. Poštovani, Nakon podnesene tužbe Hrvatskom zavodu za zapošljavanje zbog rješenja o prestanku isplate produžene novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti dobio sam ovaj mjesec na kućnu adresu presudu Visokog upravnog suda RH iz 2014. Moja tužba se uvažava i Sud presuđuje u moju korist,međutim nigdje ne navodi kako dalje postupiti. Ukratko,citiram: "Kod takvog stanja stvari Sud nalazi da je povrijeđen zakon na štetu tužitelja,pa je stoga trebalo na temelju odredbe članka 39. stavka 2. zakona o upravnim sporovima(NN 53/91,9/92,77/92),u svezi članka 90. Zakona o upravnim sporovima(NN 20/10,143/12),tužbu uvažiti i osporeno rješenje poništiti,s tim da tuženo tijelo donese novo rješenje,pridržavajući se po odredbi članka 62. istog Zakona pravnog shvaćanja Suda i njegovih primjedaba glede postupka." Naime,zanima me da li je potrbno poduzeti još neke korake nakon ove presude,koji je rok tuženog da donese novo rješenje tj. isplati neisplaćeno i da li imam pravo na kamatu za taj iznos? hvala lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.