Jump to content

Kamatarenje

Maccos

Preporučene objave

Rodjak ima veliki problem... Radi se o ovome.

On i moj ujak su posudili 12.000eura od kamatara te garantirali stanom od cca 45m2. Nakon sto nisu mogli placati kamatu (jer poslovi nisu isli kako su mislili da budu) dug je rasta, oni su ostali bez stana te su bili natjerani (iako nema nikakvog dokaza da im je prijeceno) da na ime tog duga prepisu kamataru automobil i vikendicu u okolici zagreba.

Ugovori su radjeni legalno kod biljeznika s time da je na ugovoru za stan stavljeno da je prodan za 11000 eura, na autu za 5000 eura a na vikendici za 1500 eura. sve troje vrijedi naravno puno vise.

S obzirom da se oni boji prijaviti policiji ja sam to mislio napraviti ali mi je jedan odvjetnik rekao da se u tom slucaju vodi privatna gradjanska parnica da bi se stan dobio natrag jer je to zelenaski ugovor.

meni se to cini suludo jer su oni doslovno zavrsili na ulici i bez icega. a i ako ga se boje sumnjam da ce pristati ga privatno goniti po gradjanskom sudu.

da li je moguce da ja to prijavim? anonimno?

inace taj kamatar se ne skriva i ne taji to sto radi. dapace ima profil na njuskalu gdje prodaje te "zapljenjene" aute,brodove,stanove... dakle doslovno da to radi javno.

molim vas za savjet sto tocno napraviti dalje... tj sto JA mogu napraviti bez da sebe izlazem opasnosti

Dijeli na drugim stranicama

U redu, zastara nije nastupila.

Ali, obzirom na iznesene činjenice i pogotovo da nije bilo nikakve prisile (tako pišete), a sve odrađeno po PS-u, kako bi se reklo - dokazivanje ijednog kaznenog djela je praktički nemoguće. Imajte na umu kako su ti ljudi vrlo lukavi i uvijek paze da je sve po zakonu, a njihove ruke "čiste".

Stoga bih se složio sa savjetom dobivenim od odvjetnika, da se eventualno proba kroz parnični postupak to vratiti, ali i tu sam skeptičan po pitanju uspjeha. Nije bilo prisile, kako kažete - dakle nisu bili ni dužni pristati na tu ponudu. Jesu i sad je povratak gotovo pa nemoguć.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija