Jump to content

rješavanje nasljedstva i upis u gruntovnicu


marina mala

Preporučene objave

Poštovanje ako može mali savjet kako i kud krenuti .

Ovako nakon smrti oca nasljednici smo mama, brat i ja , na ostavini su riješeni samo predmeti u kojima je pokojni bio upisan u gruntovnici. Dosta parcela je ostalo neriješeno, za velik dio imamo ugovore o kupnji ovjerene kod javnog bilježnika.Da li su oni dovoljni za upis vlasništva i koja je procedura ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo što trebate provjeriti,da li su na konkretnim nekretninama još uvijek kao vlasnici upisane osobe koje su u ugovorima nastupili kao prodavatelji.

Pod pretpostavkom da jesu,vi se na temelju ugovora i rješenja o nasljeđivanju možete upisati kao vlasnici nekretnina.

Ako su prodavci umrli,pa je slijedom toga došlo do zakonskog nasljeđivanja umrle osobe,nužno je da vam nasljednici izdaju podobnu ispravu da bi se vaš upis proveo kroz zemljišne knjige.

I zadnja solucija,pojedinačni ispravni postupak ili parnica radi utvrđenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan evo jedno pitanje ,imamo kuću koja je sad u postupku legalizacije. Radi se o 4 parcele u gruntovnici se vode na nekadašnje zadruge. Sad posjedujemo papir koji je potvrda da se zadruga rasformirala , u posjedovnom listu parcele se vode na više ljudi a dio ima i moj pokojni otac.

Moj pokojni djed kupio je te parcele te mi posjedujemo kupoprodajne ugovore ovjerene kod bilježnika, no nikad to nije dalje zakonski proveo u katastru ni u gruntovni. Ali 1969 zatražio je i dobio građevinsku dozvolu ( jer je vlasnik parcele ,tako piše na rješenju) . Kako se mi nasljednici možemo upisati u gruntovnu ???? Dal je potrebno za svaku parcelu podnijeti zahtjev ili može samo jedan zahtjev jer su jedna uz drugu. I isto tako za ostale parcele , dal treba svaka parcela posebno , jer ako ništa drugo bar još imamo te ugovore . Hvala svima unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija