Jump to content

Iznajmljivanje garaže/spremišta


Tom009

Preporučene objave

Poštovani (HITNO),

 

od 2007. unajmljujem spremište u podzemnoj garaži stambene zgrade-ugovor je potpisan ali vlasnik ga nije ovjerio kod bilježnika niti prijavio u poreznoj. Godinama sam uredno plaćao i sve je bilo ok.

No prošlo ljeto su bile obilne kiše i zbog vrata koja su cca. 3 cm udaljena od tla (vlasnik to nije nikad sredio) došlo je do poplave i kompletno su mi sve stvari uništene-ono od stvari što nije direktno poplavljeno, zbog vlage u zatvorenom prostoru dobilo je gljivice, smrad i ostalo - dakle totalna šteta cijelog mog inventara od cca. 12-15.000 eura.

Zadnjih mjeseci mu nisam plaćao zbog situacije, i sad vlasnik želi da iselim (sve stvari mogu baciti u smeće) a dug mi oprašta.

Imam li ja ikakva prava u ovom slučaju?

Osjećam se kao magarac jer sam godinama njemu plaćao da pohranim na sigurno svoje stvari, a na kraju je plaćanje rata i cijela, meni vrijedna, imovina otišla u vjetar.

Njemu ne pada na pamet vratiti dio uplata ili slično - o kakvoj se tu situaciji, s pravnog gledišta, radi?

Trebam li pobacat stvari i pokupit se, ili ostaviti stvari da ih on izbaci, ili imam neko pravo zahtjevati bilo što s obzirom da su mi uništene stvari u njegovom prostoru koji sam plaćao godinama?

Najljepše zahvaljujem na odgovoru.

Lp, tomislav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

iz vašeg činjeničnog stanja proizilazi da ste 7 godina znali za takve nedostatke garaže i svjesno ste prihvatili nastavak ugovornog odnosa,imajući spoznaju da može nastupiti štetna posljedica po vas.

Postavlja se pitanje,ako vlasnik nije htjeo otklonit nedostatke na vratima,zašto niste raskinuli ugovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

nastavno na Vaš odgovor, u sličnoj sam situaciji samo sa vlasničke točke gledišta. Kod mene nije došlo do uništenja imovine najmoprimca, no najmoprimac je prestao plaćati a u spremištu se i dalje nalazi njegove stvari. Molim Vas možete li savjetovati koja su moja prava i obveze kao najmodavca u vezi sa stvarima najmoprimca jer mi je spremište puno njegovih stvari (tehnička roba), najmoprimac se ne javlja i prestao je plaćati najam. Ne znam na koji način isprazniti spremište kako bi ja kao vlasnik mogao doći u posjed, i kome sad pripadaju najmoprimčeve stvari.

Unaprijed hvala,

Marko

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija