Jump to content

Posebni dio-imovinsko pravni poslovi


aaa111

Preporučene objave

  • 5 mjeseci kasnije...

Evo ako kome bude od koristi.

Obavila sam stručno osposobljavanje u jedinici lokalne samouprave (Grad) u Odjelu za imovinskopravne poslove (VSS, pravnik). Iz posebnog dijela na pismenom imala sam kao zadatak napisati Prijedlog u smislu čl.25. Zakona o izvlaštenju (gdje je Grad u ulozi korisnika izvlaštenja). Kolege do mene koje su se također osposobljavale u jedinicama lokalne samouprave (općine i gradovi) imali su kao zadatak napisati Ponudu u smislu 31. i 32. Zakona o izvlaštenju (opet Grad ili Općina u ulozi korisnika izvlaštenja), dok je kolegica imala kao zadatak napisati 2 ugovora o kupoprodaji zemljišta - Grad xy prodaje državljaninu Francuske 2 zemljišta (neizgrađeno građevinsko zemljište i poljoprivredno). Trebala je napisati kupoprodajni ugovor samo za prvo zemljište budući da se radi o državljaninu Eu i neizgrađenom građevinskom zemljištu kao predmetu kupoprodaje, dok se poljoprivredno zemljište ne može prodavati u skladu s čl.358.a Zakona o vlasništvu i dr.stvarnim pravima (do 2020. godine).

Na usmenom dijelu se ispitivalo vecinom mogućnost prodaje nekretnina stranim osobama (eu državljani i dr.strane osobe, čl.354. do 385. Zakona o vlasništvu), postupak izvlaštenja, naknada za izvlaštenu nek., povrat imovine oduzete za vrijeme komunizma - može li se imovina vratiti i osobama koje nisu hr.državljani, može li se vratiti poljoprivredno zemljište.. i zatim ono što ste stvarno radili u tijeku osposobljavanje, primjerice mene se pitao postupak javnog natječaja za zakup poslovnog prostora (bitni dijelovi natječaja: jamčevina, depozit, dr,sredstva osiguranja, oblik ugovora, određenje djelatnosti koja se treba obavljati u predmetnom prostoru, rok plaćanja zakupnine, što je nazadkup i sl.).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Pozdrav, zamolila bih Vas ako mi možete napisati kakva Vam je bila radna svakodnevnice na stručnom osposobljavanju u odjelu za imovinsko pravne poslove. Naime, počinjem ubrzo raditi pa bih ovo malo slobodnog vremena iskoristila i proučavala tematiku koja me očekuje. Unaprijed Vam se zahvaljujem na svakom savjetu koji je dobrodošao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija