Jump to content

Županijski sud-žalba


miela

Preporučene objave

Odvjetnik je pišuči žalbu Županijskom sudu propustio navesti dvije pravomočne odluke istog suda koje su usko vezane za predmet i odluku Državne geodetske uprave , a sve u našu korist.Te navedene presude dokazuju neutemeljenost presude Opčinskog suda. Žalba nam je od strane odvjetnika prekasno dostavljena i jako loše napisana. Prošli su rokovi i predmet je prije nekoliko dana zaprimljen na Županijskom sudu. Molim da mi odgovorite ako postoji bilo koji način da ja kao stranka reagiram,jer se radi o predmetu male vrijednosti i neče biti moguća revizija,a bojim se da bi riješenje Županijskog suda moglo biti zbog tog propusta donešeno u korist protustranke.Postoji li ikakav izvanredni pravni lijek kako bi višem sudu dostavili dokaze koje je odvjetnik propustio navesti, a koji su bitni za donošenje pravedne odluke suda?

 

Hitno mi je to saznanje---Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da li ste u prvostupanjskom postupku isticali konkretne presude.

 

Možda da malo bolje objasnimo. Odvjetnik je propustio navesti da se radilo o tužbi suprotne strane za smetanje posjeda upravo te čestice koja je predmet sada ovog postupka koji odlučuje o pravu vlasništva. Time je suprotna strana htjela prejuducirati unaprijed odluku suda da je imala posjedovne radnje, i da mi ometamo „njen posjed“, a dokazano je da nije, te je odbijena njena tužba kao neosnovana.

Sada, u ovom je predmetu na koji ističemo žalbu, tijekom postupka to samo napomenuto. Naime isti sudac vodio je taj postupak kao i ovaj na koji je sada uložena žalba. U svom je rješenju sudac tek napomenuo jednom rečenicom, bez objašnjenja, da je suprotna strana odbijena u tužbi smetanja tog posjeda.

 

Glavno i najvažnije pitanje je:

Da li mi imamo bilo kakove zakonske mogučnosti da nakon isteka žalbenog roka uputimo Županijskom sudu podnesak sa navodima i dokaznom dokumentacijom koja po nama pobija objašnjenje presude u korist protustranke. Ukoliko imamo, kako i na koji način se podnosi ta naša zamolba za ispravkom loše sroćene žalbe našeg odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rok za žalbu vam je prošao.možete pokušati poslati očitovanje i pozvat se na presuđenu stvar. dostaviti kopiju presude.najvjerojatnije sud će odbiti očitovanje i neće ga razmatrati.

uz žalbu odvjetnika i vi ste mogli poslati žalbu.

 

mogli ste i sa odvjetnikom biti na raspravi i pozvat se na presuđenu stvar. propustili ste svoju priliku što će vas najvjerojatnije koštati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija