Jump to content

plaćanje pristrojbe zbog kompjutera?


lily00

Preporučene objave

Preselila sam na novu adresu i stigao je inkasator. Rekla sam kako nemam tv niti radio, ali sam rekla kako imam kompjuter i plaćam internet. Kada je počeo pričati o hrt pristojbi, zatvorila sam vrata. Mjesec dana kasije stiže mi opomena na 240kn jer je utvrđeno kako imam 1av uređaj. Ja nemam tv, niti gledam tv programe i apsurdno je da plaćam hrt-u pristrojbu za uslugu koju ne koristim. Po toj logici je dovoljno da imam mobitel i već bi trebala plaćati. Znam da ima puno tema o ovome, ali nisam pronašla konkretan odgovor na to što slijedi kada ne platim ovu opomenu? Je li kompjuter stvarno prijamnik i kolike su šanse da moja sitacija, u kojoj ja nisam ništa potpisivala niti je inkasator ušao u stan, dođe do prekršajnog suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema članku 34. stavku 1.Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji, svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom, dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu.

Sporno je da li kompjuter potpada pod "druge uređaje za prijem……………"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija