anoniman98 objavljeno: 8. travanj 2015. Dijeli objavljeno: 8. travanj 2015. Imam 17 godina i pre 5 meseci sam pao sa 35 grama marihuane. Bilo je receno za licnu upotrebu i tako je trebalo da bude napisano ali na pozivu za sud pise "Neovlascena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" ?? Da li to znaci da to nisam koristio za licnu upotrebu ili cu tek to da se izjasnim na sudu? Jer i kada sam izjavu davao rekao sam da je za licnu upotrebu i tako je u izjavi i pisano. Jos bih hteo da pitam kolike su sanse da me posalju u popravni Dom ili sta mi sleduje nakon ovoga? Imam privatnog advokata, pohadjam redovno skolu i nikada do sada nisam bio kaznjavan. Hvala na odgovoru unapred. pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Onda ces i na sudu reci da je za osobnu upotrebu a tuzitelj ce dokazat druugo.neces u popravni.tvoj odvjetnik bi trebao znat kakva bi otprilike bila kazna jet ima uvid u spis. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Prije svega - da li se ovdje uopće radi o RH? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Možda je u pitanju čl.12 Ustava Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Ne bi rekao, jer ovo nije "naš" naziv ovog kaznenog djela. Radilo bi se o neovlaštenoj proizvodnji i prometu drogama, a pojam "opojne" izbacili smo iz uporabe još 2010., ako se ne varam. Ispada da bi se radilo o susjedstvu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anoniman98 odgovoreno: 9. travanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. A ja se izvinjavam nisam mislio da je samo za Hrvatsku. Inace iz Srbije sam ali tu nema nikakvih foruma gde bi mi neko mogao pomoci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. U osnovi ti dođe na isto samo je pitanje sudske prakse kod presude.A u plusu si po čl.246 st.5 (naravno ako želiš) http://profisistem.com/slicice/file/Dokumenta/Propisi/Krivični%20zakonik.pdf Pošto se kod tebe ne radi o manjoj količini umjesto 246a stavili su ti 246 jer imaju dokaze da si htio prodavat. Probaj http://pravni.europefreeforum.com/post7197.html http://www.besplatnapravnapomoc.rs/ http://forum.mojepravo.net/viewtopic.php?f=138&t=9444 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. A ja se izvinjavam nisam mislio da je samo za Hrvatsku. Inace iz Srbije sam ali tu nema nikakvih foruma gde bi mi neko mogao pomoci. Nema apsolutno nikakvog problema da i ovdje postavite svoj upit, jedino što tada morate shvatiti da sve što se napiše uzmete s određenom dozom rezerve, budući teško da je nekome ovdje poznat kazneno-pravni sustav Republike Srbije. Evo, mogu napisati kako bi ovo prošlo prema RH sustavu - ova obrana da je za osobnu uporabu ne bi prošla, budući je količina dostatna za pozamašan broj jointova (40-70 ovisno koliko snažne "motate"), tako da bi išao posjed s namjerom distribucije (stavljanja u promet). Međutim, obzirom ste maloljetnik i ovo vam je prvo kazneno djelo - ne bi završili u zatvoru 100%, u najgorem slučaju išao bi pridržaj maloljetničkog zatvora (u biti uvjetna osuda za maloljetnike). Najvjerojatniji ishod bila bi odgojna mjera, koja bi uključila i određeni vid rehabilitacije kroz odgojno-popravnu ustanovu. U kojem točno obliku, teško je reći, a ovisi o mišljenju stručnog suradnika suda. Eto, tako bi to bilo u RH, a kako je u RS - vrlo vjerojatno slično, ali ne mogu decidirano to tvrditi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.