Loop objavljeno: 9. travanj 2015. Dijeli objavljeno: 9. travanj 2015. Pozdrav, kako sam već ranije pisala, nakon što sam otvorila bolovanje na poslu su krenule priče o mom otkazu. S obzirom na to da mi se poslodavac oglušuje na moje mailove i pozive u kojima ga obavještavam o tijeku liječenja (ne odgovara mi) te mi je jasno dano do znanja da ne želi komunikaciju sa mnom odlučila sam nakon bolovanja dati otkaz. S obzirom da ne želim odrađivati otkazni rok, odnosno ne želim više ni stupiti u ured molim Vas savjet kako da napišem otkaz koji bi u toj situaciji bio prihvatljiv i dali im ga mogu poslati mailom odnosno preporučenom poštom? Usput da napomenem da je bolovanje vezano uz situaciju na poslu, odnosno sama situacija je uzrok zbog kojeg mi je pozlilo te mi je otvoreno bolovanje. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hurus odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Loop, Već smo u ranijem postu (a mogli ste sa njime i nastaviti) rekli koji su preduvijeti da bi Izvanredni otkaz ugova o radu bio pravno Valjan: Mora biti u pisanom obliku,dostavljen poštom,na adresu Poslodavca. Najbolje, preporučeno, sa povratnicom. Mora sukladno Članaku 116. ZOR-a koji govori o Izvanrednom otkazu.........(1) Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvanredni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa ili neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć.(2) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku od petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanredni otkaz temelji.........imati obrazloženje u kojem ćate navesti: kako je za Vas „osobito važna činjenica“ da Vam je radom kod tog poslodavca narušeno zdravlje, te kako isto nikako nemožete dovoditi u pitanje.(tu navedite datume i dijagnoze po kojima ste se liječili i kojih je uzrok baš rad kod tog poslodavca).Kao zaključak navedite ,kako radi takvog narušenog zdravstvenog stanja kao i mogućih recidiva, te nerazumnjevanja od strane poslodavca, smatrate da radni odnos kod njega više nije moguć, te stoga podnosite ovaj Izvanredni otkaz ugovora o radu.Zatražite dostavu svojih odjava. I to je to. Nema dalje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Loop odgovoreno: 9. travanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Poštovani hurus, zahvaljujem na odgovoru ( na ovom i na onom na prethodnoj temi), lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hurus odgovoreno: 9. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. travanj 2015. Nema na čemu. I Vama LP. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.