kikac1008 objavljeno: 10. travanj 2015. Dijeli objavljeno: 10. travanj 2015. Poštovani, 31.3. mi je istekao ugovor, novi nisam produzila. Danas je sjela plaća u znatno manjem iznosu nego prethodna (cca 800 kn manje). S obzirom da sam nazvala u financije minutu prije kraja radnog vremena, djelatnica mi je rekla recenicu dvije i rekla da se cujemo kad mi postom posalje platnu listu. Na moj prigovor o snizenoj placi, gosp je spomenula poreznu olaksicu - nešto vezano s porezom. U ozujku sam pola mjeseca radila, pola sam bila na godisnjem kako bih iskoristila sve dane godisnjeg, no to ne utjece na visinu plaće. Do sada je sve bilo u redu s plaćama, no eto, čim odes zele te zaj... Zna li netko o čemu se ovdje radi? Hvala svima na pomoci Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hurus odgovoreno: 13. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2015. Kikac, Sukladno Članaku 93. Poslodavac je dužan, najkasnije petnaest dana od dana isplate plaće, naknade plaće ili otpremnine, radniku dostaviti obračun iz kojeg je vidljivo kako su ti iznosi utvrđeni. Dakle sačekajte tih 15 dana. Pogledajte kako je ta plaća obračunata, pa ako Vam se obračun „ne svidi“ pošaljite Poslodavcu ZZP u kome obrazložite razloge zbog kojih smatrate da Vas je zakinuo te tražite momentalnu isplatu ili OBRAČUN NEISPLAČENE PLAĆE, sa žigom i potpisom (što je ovršna isprava). Priprijetite obračanjem Inspektoratu za RO ukoliko Poslodavac ne uvaži Vaš opravdan zahtjev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kikac1008 odgovoreno: 13. travanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2015. Danas sam se cula s računovodstvom. Oni kazu da ne mogu koristiti poreznu olaksicu, te da će mi ta razlika biti vraćena iduće godine na povratu poreza. Pošto se ne razumijem u Zakon i odredbe istog, molim nekoga da mi potvrdi jel to tako u redu ili je tu riječ o nečem drugom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hurus odgovoreno: 13. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 13. travanj 2015. Danas sam se cula s računovodstvom. Oni kazu da ne mogu koristiti poreznu olaksicu, te da će mi ta razlika biti vraćena iduće godine na povratu poreza. Pošto se ne razumijem u Zakon i odredbe istog, molim nekoga da mi potvrdi jel to tako u redu ili je tu riječ o nečem drugom. kikac jeste li Vi pročitali što sam Vam napsao? Ako jeste.postpitetako kao štosam Vam rekao! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.