Jump to content

Darovni ugovor


veljac

Preporučene objave

Dakle, više suvlasnika bi mi darivalo svoje suvlasničke djelove od nekoliko parcela, pa sam na gruntovnici priupitao kako to najjednostavnije riješiti. Voditelj gruntovnog odjela na sudu mi je rekao da se svi darivatelji i sve parcele mogu staviti ja jedan zajednički Darovni ugovor.

No, zaboravio sam pitati dal taj ugovor mogu ja sastaviti sam kod kuće na Računalu (copy/paste članaka po orginalu), i unjeti sve podatke (imena,prezimena,djelove parcela itd,),(mora li nešto biti obavezno pisano penkalom) ili takav ugovor mora napraviti javni bilježnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

parcele različite, suvlasnici isti, katastarska općina ista...

 

Još nešto: moram li i pisati one djelove koji se daruju?

primjer: Ime Prezime adresa, čestica broj xxx/x (5/20)...

ili je dovoljno samo ''Darivatelji darivaju sve svoje suvlasničke dijelove navedenih čestica''.

 

te,

Prezimena i adrese napisati onako kako je na vlasničkom listu s obzirom da su ženski suvlasnici promjenii prezimena i adrese. (znam da moram priložiti i dokazne dokumente)???

uređeno: od veljac
dopuna
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Upit je bio postavljen iz razloga jer neki ZK odjeli znaju "zezati", ako je na ugovoru stavljeno više čestica, a nisu iz iste k.o., pa ne žele provesti. Smatram da bi moglo ići ovako "kolektivno", iako provjerite kod ZK odjela da budete sigurni.

 

Vezano uz vaše upite - precizirajte sve da se poklapa sa ZK stanjem, a što se imena tiče trebalo bi biti kao u ZK uz "sljedništvo" (izvod iz matice vjenčanih/rođenih) novih podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav,

 

kod mene ista situacija, samo ja neznam od kud bih krenula. Znači, nakon smrti svekra nitko se nije odrekao svog nasljedstva. Sad bi mi htjeli riješiti to. Znači, muž i svekrva imaju po 2/8 a njih 4 po 1/8 , svekrva želi svoj dio prepisati mužu. Dali bi išli na darovni ugvor ili ugovor o uzdržavanju. Od ovih 4 , njih troje je isto voljno dati te nekretnine mužu. Od kud krenuti? Gdje mogu dobiti podatke o tim česticama? Ima koji izvadak na kojm se vidi koje su čestice oni dobili u naslijedstvo njegovom smrću, pa to prepišem na darovni?

 

hvala najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija