Jump to content

Rastava,maloljetna djeca,drugi grad

Calistria

Preporučene objave

Nalazim se pred razvodom braka.Imamo 2 maloljetne djece 5 i 1,7 god.Brak ne funkcionira već neko vrijeme iako moram napomenuti da ja i suprug oboje radimo i što se tiče brige o djeci sudjelujemo ravnopravno zbog njegovog i mog smjenskog rada i on je kao otac jako dobar.

Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti o svemu ali nikad se ne zna u kojem trenu sve može ići na krivo.

Zanima me da li bi sud dodjelio djecu meni kao mami (ja to naravno i želim) uz naravno sudjelovanje i sva prava njega kao oca na viđanje?Znam da u pravilu djeca idu majci ali ne znam kakva je sudska praksa kad majka planira preseljenje u drugi grad ( rodni grad 4 h udaljen gdje imam vlastiti stan ) zbog viđanja oca i djece?

I nadam se da sud ne bi razmišljao o razdvajanju djece?

Hvala unaprijed na svakom odgovoru.

Dijeli na drugim stranicama

Razdvajanje je rijetko prihvatljiva opcija, pogotovo u ovako niskoj dobi malaca, jer može donijeti više štete negoli koristi.

Da, u pravu ste - mala djeca se u pravilu povjeravaju majci, osim iznimno, ali u duhu dobrih odnosa, koji koliko imam prilike iščitati definitivno postoje, obavijestite i supruga i jasno sud o namjeri preseljenja i razlogu za isti.

A 4 sata daljine i nije opet "kraj svijeta", sve se dade dogovoriti kroz vikende ili obzirom su trenutno malci mali, dogovor tjedan za tjedan je moguć. Kad porastu i krenu u školu, susreti se mogu riješiti i kroz praznike (uz naravno vikende). Uglavnom, kada postoji dobra volje sve se dade dogovoriti.

Jedino nemojte "držati figu u džepu" glede vašeg plana za preseljenjem, jer to će tek zakomplicirati stvari.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija