arismiki objavljeno: 16. travanj 2015. Dijeli objavljeno: 16. travanj 2015. pozdrav svima. nov sam na forumu pa se odmah ispričavam ako sam nešto krivo postavio. naime, radio sam kao zaštitar u civilu u trgovačkom centru gdje sam vidio ženu da otvara tj. trga ambalažu artikla,provjerava sadržaj i vraća ga na policu zatim uzima dva komada istog artikla koja uredno plaća na blagajni. tu je počinjena materijalna šteta korisniku usluge, pa sam nakon njezinog prolaska blagajne prišao,predstavio se i objasnio razlog zaustavljanja uz nazočnost voditeljice trgovine. gospođa je platila artikl,ja sam napisao izvješće o događaju i to je to. dva dana poslije ta ista žena dolazi u trgovinu i govori mi pred svjedovima da sam polupismen neškolovan i glup samo zato što sam je tražio osobnu jer po njenim riječima to smije samo policija.zatim napušta trgovinu. ni u jednom slučaju nije obaviještena policija. podnio sam tužbu za uvredu no sad se ona brani protutužbom da sam bio bezobrazan na način da sam je oslovio sa babo i da sam je optuzio da je pahuljice ukrala što nije točno. ima navodno svjedoka koji je to čuo,ali isvjedok i ona navode pogrešan datum jer taj dan nisam ni bio na poslu u to vrijeme. pa me zanima da li je njezina protutužba i svjedokov iskaz neprihvatljiv ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2015. Što se vjerodostojnosti svjedoka tiče, to će procijeniti sam sud u sklopu postupka, a glede protutužbe, pravilo jeste da sud zna prihvatiti istu i tada jednom presudom odlučiti i o tužbi i protutužbi. Vi slobodno predložite svoje svjedoke u sklopu dokazivanja svojih navoda, ali i osporavanja njenih. Inače, ako je taj njezin svjedok netko blizak njoj (član obitelji, bliski prijatelj), realno će mu vjerodostojnost biti poljuljana, a treba ga i jasno upozoriti na činjenicu da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, što će učiniti sam sudac. Pa neka jako dobro razmisli što će reći, ako ne želi i sam dobiti kaznenu prijavu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arismiki odgovoreno: 16. travanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2015. hvala vam na brzini odgovora, imali smo prvo ročište gdje su ispitani moji svjedoci i ja. zaboravio sam reći ispričavam se da je gospođa u protutužbi priznala da me nazvala polupismenim i neobrazovanim ali ne još i glupim, nadalje rekla je da da će poslat sina meni na posao. to su potvrdili moji svjedoci. e ona kaže da je sina spomenula u kontekstu da joj je on rekao da samo policija ima pravo legitimirati građane. ali kontekst ne piše nikome na čelu zar ne ? imam svjedoka koji ce tvrditi da sam se prema svakom odnosio s poštovanjem i prilikom kontrole račune i prilikom zadržavanja i općenito prilikom primjene ovlasti. nadalje ona tvrdi a najvjerovatnije će i njen svjedok da je to bilo 19.12. 2014. a ja od početka tvrdim da je bilo 18.12. ( zaustavljanje zbog oštećenja robe ) i 20.12.2014. njen ponovni dolazak. tražio sam i izvod njenog tekućeg gdje se vidi transakcija na pos uređaju. za događaj od 18.12. imam i službeno izvješće o događaju gdje je sve opisano sa točnim vremenom. zato sam mislio da iskaz njezinih svjedoka pada u vodu zbog tog datuma jer mislim da ce svjedok bit lažan i nece mijenjati tijek događaja tj ići protiv nje. htio sam tražiti poligraf iako znam da se ne koristi kao dokaz ali mogu li pitati svjedoka bi li pristao na to a da ne povrijedim nekakva pravila. hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 16. travanj 2015. Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2015. htio sam tražiti poligraf iako znam da se ne koristi kao dokaz ali mogu li pitati svjedoka bi li pristao na to a da ne povrijedim nekakva pravila. Nema smisla, jer kako i sami tvrdite, poligrafsko testiranje kod nas nema dokaznu snagu obzirom je nepouzdano. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
arismiki odgovoreno: 16. travanj 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 16. travanj 2015. najljepše vam se zahvaljujem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.