Jump to content

verbalno sam napadnut na radnom mjestu

arismiki

Preporučene objave

pozdrav svima. nov sam na forumu pa se odmah ispričavam ako sam nešto krivo postavio. naime, radio sam kao zaštitar u civilu u trgovačkom centru gdje sam vidio ženu da otvara tj. trga ambalažu artikla,provjerava sadržaj i vraća ga na policu zatim uzima dva komada istog artikla koja uredno plaća na blagajni. tu je počinjena materijalna šteta korisniku usluge, pa sam nakon njezinog prolaska blagajne prišao,predstavio se i objasnio razlog zaustavljanja uz nazočnost voditeljice trgovine. gospođa je platila artikl,ja sam napisao izvješće o događaju i to je to. dva dana poslije ta ista žena dolazi u trgovinu i govori mi pred svjedovima da sam polupismen neškolovan i glup samo zato što sam je tražio osobnu jer po njenim riječima to smije samo policija.zatim napušta trgovinu. ni u jednom slučaju nije obaviještena policija. podnio sam tužbu za uvredu no sad se ona brani protutužbom da sam bio bezobrazan na način da sam je oslovio sa babo i da sam je optuzio da je pahuljice ukrala što nije točno. ima navodno svjedoka koji je to čuo,ali isvjedok i ona navode pogrešan datum jer taj dan nisam ni bio na poslu u to vrijeme. pa me zanima da li je njezina protutužba i svjedokov iskaz neprihvatljiv ?

Dijeli na drugim stranicama

Što se vjerodostojnosti svjedoka tiče, to će procijeniti sam sud u sklopu postupka, a glede protutužbe, pravilo jeste da sud zna prihvatiti istu i tada jednom presudom odlučiti i o tužbi i protutužbi. Vi slobodno predložite svoje svjedoke u sklopu dokazivanja svojih navoda, ali i osporavanja njenih.

Inače, ako je taj njezin svjedok netko blizak njoj (član obitelji, bliski prijatelj), realno će mu vjerodostojnost biti poljuljana, a treba ga i jasno upozoriti na činjenicu da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo, što će učiniti sam sudac. Pa neka jako dobro razmisli što će reći, ako ne želi i sam dobiti kaznenu prijavu.

hvala vam na brzini odgovora, imali smo prvo ročište gdje su ispitani moji svjedoci i ja. zaboravio sam reći ispričavam se da je gospođa u protutužbi priznala da me nazvala polupismenim i neobrazovanim ali ne još i glupim, nadalje rekla je da da će poslat sina meni na posao. to su potvrdili moji svjedoci. e ona kaže da je sina spomenula u kontekstu da joj je on rekao da samo policija ima pravo legitimirati građane. ali kontekst ne piše nikome na čelu zar ne ? imam svjedoka koji ce tvrditi da sam se prema svakom odnosio s poštovanjem i prilikom kontrole račune i prilikom zadržavanja i općenito prilikom primjene ovlasti. nadalje ona tvrdi a najvjerovatnije će i njen svjedok da je to bilo 19.12. 2014. a ja od početka tvrdim da je bilo 18.12. ( zaustavljanje zbog oštećenja robe ) i 20.12.2014. njen ponovni dolazak. tražio sam i izvod njenog tekućeg gdje se vidi transakcija na pos uređaju. za događaj od 18.12. imam i službeno izvješće o događaju gdje je sve opisano sa točnim vremenom. zato sam mislio da iskaz njezinih svjedoka pada u vodu zbog tog datuma jer mislim da ce svjedok bit lažan i nece mijenjati tijek događaja tj ići protiv nje. htio sam tražiti poligraf iako znam da se ne koristi kao dokaz ali mogu li pitati svjedoka bi li pristao na to a da ne povrijedim nekakva pravila. hvala

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija