Jump to content

bolovanje


wolficaa_8

Preporučene objave

na bolovanju sam 6 godina preko HZZO, a 1.7.2013 dobila sam profesionalnu invalidsku mirovinu.Poslodavac nije imao lakše radno mjesto i bila sam na teret poslodavca do 1.1.2015. Sad sam ponovo na teret HZZO jer je poslodavac ponudio lakše radno mjesto,koliki je postotak trebao isplaćivati poslodavac dok sam bila na njihov teret i koliko treba sad HZZO isplaćivati. Prijavljena sam na neodređeno kao invalid rada i sada se planiram vratiti na posao, da li mi firma može dati otkaz kao višak radne snage s obzirom da smo napravili novi ugovor za lakše radno mjesto kao invalid rada i dali dohodak mora ostat isti kao od prvog radnog mjesta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

welficaa_8,

s obzrom da ste u Inv. mirovini prema:

Djelomičnom gubitku radne sposobnosti a koji postoji kada kod osiguranika postoji smanjenje radne sposobnosti, a s obzirom na zdravstveno stanje, životnu dob, naobrazbu i sposobnost ne može se profesionalnom rehabilitacijom osposobiti za rad na drugim poslovima, ali može raditi najmanje 70% radnog vremena na prilagođenim poslovima koji odgovaraju njegovim dosadašnjim poslovima, i to iste ili slične razine obrazovanja.

Dio prmanja dobivat ćete od Poslodavca a dio od HZMO-a.

Koliko će to biti posavjeujte se sa Pravnom slžbo HZMO-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

wolficaa,

jedan stvar je invalidska mirovina zbog OPĆE nesposobnosti za rad koju cijelu isplačje HZMO za razliku od mirovine Vaše svekrve koja je dobila inv.mirovinu zbog DJELOMIČNE nesosobnosti za rad. Potpuno druga je stvar stupanj tjelesnog oštečenje(invalidnosti) za koji se iznad 30% dobiva nakanda (komisija u zasebom postupku određuje taj postak).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija