Jump to content

Odjava boravišta podstanara


anyya

Preporučene objave

  • 4 tjedna kasnije...
  • 2 godina kasnije...
  • 3 godina kasnije...

Poštovani,
početkom 2018. godine iznajmila sam stan koji se nalazi u Zagrebu, potpisan je ugovor o najmu stana koji je ovjeren kod javnog bilježnika. Isti je predan poreznoj upravi i sa najmoprimcem sam otišla u mup da se napravi prijava boravišta. Isti ima prebivalište u Zagrebu. 
Za 1,5-2 mjeseca najmoprimac će otići iz stana i napravit ćemo sporazumni raskid ugovora o najmu koji ću predati Poreznoj upravi. Sada imam par pitanja. 1. Da li se izjava tj. sporazumni raskid ugovora o najmu treba ovjeravati kod javnog bilježnika?  2. Najmoprimac od prve prijave početkom 2018. godine (na godinu dana) nije prijavljivao novo boravište u mup-u, da li ja sada trebam ići i odjaviti ga? Pročitala sam da prijava boravišta vrijedi godinu dana i onda se mora produljiti, pošto osoba od 2019 nije produljila boravište da li trebam ići u mup i napraviti odjavu??
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , sophie je napisao:

 1. Da li se izjava tj. sporazumni raskid ugovora o najmu treba ovjeravati kod javnog bilježnika

Ne, nije nužno.

prije 9 sati , sophie je napisao:

 2. Najmoprimac od prve prijave početkom 2018. godine (na godinu dana) nije prijavljivao novo boravište u mup-u, da li ja sada trebam ići i odjaviti ga?

Ne, jer je nakon proteka roka od godine dana automatski odjavljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Borbena7 je napisao:

Ne, nije nužno.

Ne, jer je nakon proteka roka od godine dana automatski odjavljeno.

Puno hvala na odgovoru. 
I ako mi možete objasniti razliku između otkaza ugovora o najmu i sporazumnog raskida ugovora o najmu. Porezna uprava mi je odgovorila da je njima svejedno koji ću od ta dva papira donijeti.

Da li ima neke razlike (za mene i najmoprimca) i koje podatke treba obuhvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste suglasni da određenog dana prestaje vrijediti sklopljeni ugovor, onda je najjednostavnije napraviti sporazumni raskid ugovora o najmu. U njemu navodite da ste sporazumni da određenog dana prestaje vrijediti taj ugovor (detaljno navedete podatke o ugovoru), a što ima za posljedicu da određenog datuma najmoprimac napušta stan i oslobađa ga od svojih stvari, te da je prethodno utvrđeno da nema nepodmirenih troškova na ime režija i najamnine, da nema nastale štete u stanu, zatim da je vraćena kapara itd  Znači, navodite sve što Vam je bitno, a što bi jednog dana moglo biti sporno. I oboje potpisuje te taj sporazum i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija