Jump to content

kako sudskim putem dobiti popis potpisa suvlasnika zgrade radi provjere istinitosti?


marko63

Preporučene objave

Da li netko zna prema kojiem pravilniku, odredbi, zakonu ili sl. predstavnik stanara ima pravo odbiti dati potpise suvlasnika na provjeru? Naime, naš predstvanik stanara dozvoljava samo uvid (par sekundi pred nosom), a postoji osnovana sumnja da nema toliki postotak za donesenu odluku koji tvrdi i sada ne želi dati potpise za ponovno prebrojavanje i provjeru već da ih možemo dobiti samo sudskim putem. Na taj način za svaku odluku u zgradi moramo mu vjerovati na riječ da je toliko posto nešto prošlo, bez mogućnosti provjere. Ako netko zna na koji način zakonski prisiliti predstavnika da preda popis na provjeru, molim da napiše jer nas nekoliko nikgdje ne pronalzimo uopće ni osnovu za tu tajnovitost i na temelju čega da se onda obratimo sudu da dobivanje istog. Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki suvlasnik ima sukladno Zakonu o vlasništvu i stvarnim pravima pravo uvida u sve takve dokumente.

Predstavnik stanara koji se tako ponaša gotovo sigurno ima razne mutne dogovore sa onima koji održavaju zgradu i izvlači pinku ili kakvu korist za sebe.

 

Da mene netko tako pokušava zavlačiti, rekao bih mu mrtav-hladan da ima rok od 24 sata da mi dostavi sve odluke unatrag dvije godine koje se tiču bilo kakvih financijskih obaveza suvlasnika o kojima je odlučeno kvalificiranom većinom suvlasničkih udjela.

Ako to ne učini, neću ići na sud ishađati nekakve sudske naloge za uvid u dokumente koje imam po zakonu pravo, nego ću na DORH protiv njega podnijeti kaznene prijave (optužni prijedlog) za krivotvorenje službenih isprava, zlouporabu položaja i ovlasti, trgovanje utjecajem, primanje mita, itd...

Pustimo sad na stranu koliko bi takve prijave bile osnovane (ali ako je suvlasnicima prouzročena znatna materijalna šteta, bilo bi tu osnove za svašta)...

Ja znam u ovakvim stvarima biti jako uvjerljiv, dovoljno da svi pokleknu.

Pokušajte tako.

I mala napomena iz psihologije... ako popusti, onda ok, vjerojatno se više htio praviti važan; nije radio velike muljaže. Ako ne popusti, onda vrlo vjerojatno ima 'putra na glavi'.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

predstavnik stanara nema nikakve ovlasti i nikog ne predstavlja (ako su stanovi privatno vlasništvo). nekad su postojali predstavnici stanara sad postoje predstavnici suvlasnika.

svaki suvlasnik je trebao potpisati i dobiti međuvlasnički ugovor.

iz njega se vidi ko je vlasnik stana.

ako je zgrada etežirana vlasništvo stana moguće je utvrditi na e-izvatku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija