Jump to content

Osiguranje ne želi platiti odštetu


Maxich

Preporučene objave

Poštovani,

 

pri skretanju nadesno kod semafora iz Horvaćanske ceste (Zagreb) su dvije trake za desno skretanje. Bila sam u lijevoj traci, a do mene auto u desnoj. Prilikom uključivanja u promet "gospođa" me udarila svojim prednjim lijevim dijelom auta u moja bočna desna stražnja vrata jer nije gledala i skrenula je u moju traku. Udarac se jasno čuo. Pokušala je pobjeći. Nastavila sam voziti iza nje, slijedila sam ju nadajući se da će stati na prvoj autobusnoj stanici. Ali nije! Slijedila sam ju i dalje preko Savskog mosta do rotora u Novom Zagrebu pa sve do Arena centra kada se udostojala stati na autobusnoj stanici. Izašla sam van i prdstavila se i pružila dotičnoj ruku. Upitala me: "Jel vi to mene slijedite?" Rekla sam da naravno da ju slijedim jer je udarila moj auto (auto je inače na ime i prezime mog oca) i da nije morala bježati. Najprije je poricala da me udarila i govorila da nije ništa čula. Pokazala sam joj ogrebotinu njenog plavog auta (auto je na firmu Sysprint fi) i ona je unatoč očiglednom dokazu, tvrdila da je to meni od prije. Zvala sam oca i upitala ga što da sad radim. On je zvao policiju koja mu je rekla da ako nije ništa veliko i ako možemo to sami riješiti da oni ne moraju dolaziti. "Gospođa" je na kraju popustila i popunile smo europsko izvješće. Rekla je da se micala autobusu i to je napisala u izvješću koje je i potpisala. Isti dan je otac odveo automobil na tehnički da se utvrdi šteta. Šteta je- ogrebotine na autu i plava boja s njenog auta + lagano udubljeni blatobran (što na autobusnoj st. od šokova i besramnog laganja u oči nisam uočila).

 

Osiguranje Allianz (njeno osiguranje) je nakon svih izjava na kraju poslalo ocu rješenje da odustaju od DAVANJA ODŠTETE jer nismo zvali policiju, a dotična je PROMIJENILA ISKAZ.

 

Što dalje?

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svjedoke nemam jer je dotična POBJEGLA.

DOKAZ nesreće je njen potpis s njenom izjavom u EU izvješću da se micala autobusu.

I ne znam postoji li kakva evidencija na tehničkom od osiguranja o tome KAD se dogodila ta nezgoda. Automobil je isti dan kad se to dogodilo i kad je to ona potpisala, odveden na pregled gdje je utvrđena šteta.

Datum je 20.10.2014.

Auto je na firmu Sys print fi.

 

Kako zvati policiju ako ne znam počinitelja?

Pobjegla je, gestikulirala u retrovizor rukama i mislila da ću odustati. Vozila sam za njom da zapišem registraciju i model auta.

 

Otac je nazvao policiju i rekao da ako se možemo dogovoriti, da to sami riješimo.

 

Papire smo riješili, ali je dotična lagala. Promijenila je iskaz! Što ja trebam dokazivati ako je ona potpisala što je napravila (unatoč prvotnom negiranju da se uopće nešto dogodilo). Ako je sa svoje vlastite osobne iskaznice upisivala podatke u EU izvješće?

Dotičnoj je očito navika izmišljati i lagati.

Ali POTPISALA JE i napisala u izjavi da se micala u autobusu.

Na temelju kojeg zakona osiguranje može odustati od plaćanja odštete ako je krivnja priznata?

Kako se može priznati nečija NAKNADNA lažna izjava?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svjedoke nemam jer je dotična POBJEGLA.

 

 

Kako zvati policiju ako ne znam počinitelja?

 

 

Na temelju kojeg zakona osiguranje može odustati od plaćanja odštete ako je krivnja priznata?

Nije pobjegla kad je potpisakla izvješće.

 

Zna se registracija i to je policiji dovoljno.

 

Nije krivica priznata nego je potpisano eu izvješće koje nije dokaz ničije krivice nego evidencij događaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Na toj evidenciji događaja je i nacrtani, skicirani prikaz toga što se dogodilo (na skici je dio gdje se sve to dogodilo). Ona je to potpisala. I k tome dodala da se micala autobusu, svojim riječima i vlastitim rukopisom. Još je na "Micala sam se autobusu." dodala i to da se ne osjeća krivom. Dakle, u redu je micati se autobusu, udariti drugi auto, pobjeći s MJESTA GDJE SE TO DOGODILO (Činjenica je da Stud. dom S. Radić nije blizu Arene gdje je izvješće potpisano!) i onda to napisati. Ispada da je cijeli događaj izmišljen i da je meni hobi loviti ljude po gradu da mi ispunjavaju EU izvješća?!?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dogodila mi se prometna nezgoda gdje je alkoholizirani krivac koji je samo izletio ispred mene sa parkinga i oduzeo mi prednost prolaska nakon sudara zaustavio vozilo izasao jedva iz auta kolko je bio pijan kada sam krenuo stavit trokut da osiguram mjesto nezgode samo sjeo u auto i udaljio se. Na svu srecu otpala mu je reg.plocica koju je uzela policija kad su stigli na ocevid. Svjedoka nije bilo. Kako cu ja sad dokazati njegovom osiguranju da je on kriv? Da li da ja sam popunim eu izvjesce i da li ce njegovo osiguranje to priznati? Ne znam ni kako se zove ni adresu nista. Na netu sam naso preko registracije kod kojeg osiguravatelja je njegovo vozilo osigurano. Molim savjet,hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija će temeljem tablice naći krivca. On je i pobjegao s mjesta nesreće, što mu je dodatna kazna. Upitno je hoće li mu moći dokazati da je bio pijan.

 

Zatražite na policiji kopiju zapisnika i podatke o vozaču.

 

Drugi puta odmah kad se dogodi takva manja nezgoda izvadite mobitel i poslikajte nekoliko fotki iz raznih kutova. To ima jako umirujuće djelovanje na razne ambicije onih koji su skrivili nezgodu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

meni je totalno nebitno dal ce mu dokazat da je bio pijan ili ne nego ne znam kako cu njegovom osiguranju dokazat da je on kriv posto nije bilo svjedoka

 

Bitno je njegovom osiguravatelju, jer će ga onda moći teretiti za iznos štete isplaćen vama.

A vama ostaje policijsko izvješće, u najvećem broj uslučajeva osiguravajuća društva priznaju odgovornost temeljem policijskog zapisnika iz kojega je vidljivo da je njihov osiguranik počinio prometni prekršaj i da će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

tri tjedna moram cekat policijski zapisnik

Ja sam za ženin auto čekao dva mjeseca (ovaj koji to radi bio na bolovanju).

 

a ako po njemu nisam u pravu sta onda? Nikom nista?

 

Ako je sve kako si opisao... a on je pobjegao s mjesta nesreće.

Nije baš da će sud njemu pokloniti povjerenje.

 

Da li mogu na procjenu stete bez policijskog zapisnika posto moram hitno popravit vozilo i nemam vremena cekat tri tjedna zapisnik

 

Čim doznaš ime počinitelja i gdje je osiguran, možeš predati zahtjev za naknadu štete, i da ti procjene štetu.

Ako ne žele procjeniti, sam plati procjenu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija