Jump to content

Objekt za robinzonski smještaj


Peanut

Preporučene objave

Molim Vas odgovor na nekoliko pitanja vezano za objekte za robinzonski smještaj jer nigdje drugdje ne dolazim do istog, barem ne konkretnog.

 

Dali je moguće otvoriti nešto kao "robinzon kamp" (s obzirom da takva vrsta kampa u Hrvatskoj nije propisana, već samo vrsta koja se zove "objekt za robinzonski smještaj") na parceli (parcelama) koja je u naravi pašnjak, livada ili šuma, i zadovoljava osnovne uvjete za takvu vrstu objekata (izvan urbanog područja, nema mogućnosti priključka na infrastrukturu i ostalo)?

Dali takav "kamp" mora biti u zoni ugostiteljsko-turističke namjene?

Kakav je postupak kod kategorizacije i registracije takvih objekata, i koje su dozvole potrebne?

 

Hvala na Vašem vremenu.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi podliježete pod vrstu usluge ,,,kamp usluga,,,,i sve ono što nudite mora biti odobreno od mjerodavnih institucija ! dali je to robinzonski ili nudistički kamp, to je igra u nazivima kvalificiranja. Ali, postoje razne vrsre olakšica koje ovise o infrastrukturi,a najviše ovise o lokalnoj upravi , to jest mjestu gdje djelatnost planirate registrirati, područja od posebne državne skrbi ,itd. to je turizam, i to je nedvojbeno, dvojbeno je samo to, šta vi nudite gostu u tom kampu ? ako recimo nudite samo improvizirani objekat za spavanje je jeno, a ako nudite smještaj za kap vozilo ili šator to je več drugo.

POSAVJETUJTE SE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI U MJESTU GDJE MISLITE OBAVLJATI DJELATNOST ! NP, OVO JE LAIČKI ODGOVOR !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

Stvar je u tome što u Hr ne postoji vrsta "Robinzonski kamp", nego samo "objekt za robinzonski smještaj".

Minimalni (opći) uvjeti za takav objekat su:

1. Objekt se mora nalaziti izvan urbanog područja

2. Objekt se mora nalaziti na području gdje ne postoji mogućnost priključka na infrastrukturu

3. Objekt ne može biti priključen na infrastrukturu (struju, vodu, kanalizaciju, plin, telefon i sl.)

LINK - http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/377843.pdf

E sad, mene zanima dali je moguće npr. na tu parcelu stavit 10-20 tih objekata za robinzonski smještaj (npr. male kućice od drva bez čvrstih temelja), par mjesta za roštiljanje, cisternu sa vodom... Ponuda bi se odnosila na nekakve sadržaje u prirodi, a u blizini parcele je i poznato penjalište.

Dali je tako nešto moguće i ako da koji je postupak?.

Za sve propisane vrste kampova potrebna je infrastruktura a na ovoj parceli je nema.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 8 mjeseci kasnije...
  • 4 godina kasnije...

Ako se ne varam pravila oko ''robinzonskog turizma'' su se promjenila pred nekoliko godina i sada se moze otvoriti kamp smjestajnog kapaciteta od 30 gostiju i van ugostiteljsko-turisticke (T3) zone, u ruralnim podrucjima na poljoprivrednom zemljistu i mogu se graditi nekakve jednostavne gradevine bez cvrstih temelja.

Dali je to tocno?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Točno je da su se svi pravilnici mijenjali 2016, pa tako i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj gdje je što se tiče Objekta za robizonski smještaj uglavnom ostalo sve isto.

Ovo što vi spominjete je novina određena Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koja je nazvana Kamp odmorište-robinzonski smještaj, zadnjim izmjenama (NN 120/19) preimenovano također u objekt za robinzonski smještaj, prema pravilima koja se utvrđuju za OPG, Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti određeno s ukupno najviše do 10 smještajnih jedinica (kamp mjesto=tri gosta).

A za što je točno i kako određeno valjalo bi proučiti sve spomenute pravilnike, pa i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, kao i odredbe PP JLS i druge akte kojima se određuju prostori za kampove i prostori za kampiranje izvan kampova te što se na tim mjestima može postavljati i eventualno graditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija