Jump to content
Peanut

Objekt za robinzonski smještaj

Preporučene objave

Molim Vas odgovor na nekoliko pitanja vezano za objekte za robinzonski smještaj jer nigdje drugdje ne dolazim do istog, barem ne konkretnog.

 

Dali je moguće otvoriti nešto kao "robinzon kamp" (s obzirom da takva vrsta kampa u Hrvatskoj nije propisana, već samo vrsta koja se zove "objekt za robinzonski smještaj") na parceli (parcelama) koja je u naravi pašnjak, livada ili šuma, i zadovoljava osnovne uvjete za takvu vrstu objekata (izvan urbanog područja, nema mogućnosti priključka na infrastrukturu i ostalo)?

Dali takav "kamp" mora biti u zoni ugostiteljsko-turističke namjene?

Kakav je postupak kod kategorizacije i registracije takvih objekata, i koje su dozvole potrebne?

 

Hvala na Vašem vremenu.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vi podliježete pod vrstu usluge ,,,kamp usluga,,,,i sve ono što nudite mora biti odobreno od mjerodavnih institucija ! dali je to robinzonski ili nudistički kamp, to je igra u nazivima kvalificiranja. Ali, postoje razne vrsre olakšica koje ovise o infrastrukturi,a najviše ovise o lokalnoj upravi , to jest mjestu gdje djelatnost planirate registrirati, područja od posebne državne skrbi ,itd. to je turizam, i to je nedvojbeno, dvojbeno je samo to, šta vi nudite gostu u tom kampu ? ako recimo nudite samo improvizirani objekat za spavanje je jeno, a ako nudite smještaj za kap vozilo ili šator to je več drugo.

POSAVJETUJTE SE U TURISTIČKOJ ZAJEDNICI U MJESTU GDJE MISLITE OBAVLJATI DJELATNOST ! NP, OVO JE LAIČKI ODGOVOR !

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

Stvar je u tome što u Hr ne postoji vrsta "Robinzonski kamp", nego samo "objekt za robinzonski smještaj".

Minimalni (opći) uvjeti za takav objekat su:

1. Objekt se mora nalaziti izvan urbanog područja

2. Objekt se mora nalaziti na području gdje ne postoji mogućnost priključka na infrastrukturu

3. Objekt ne može biti priključen na infrastrukturu (struju, vodu, kanalizaciju, plin, telefon i sl.)

LINK - http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/dodatni/377843.pdf

E sad, mene zanima dali je moguće npr. na tu parcelu stavit 10-20 tih objekata za robinzonski smještaj (npr. male kućice od drva bez čvrstih temelja), par mjesta za roštiljanje, cisternu sa vodom... Ponuda bi se odnosila na nekakve sadržaje u prirodi, a u blizini parcele je i poznato penjalište.

Dali je tako nešto moguće i ako da koji je postupak?.

Za sve propisane vrste kampova potrebna je infrastruktura a na ovoj parceli je nema.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Zar nitko nezna ništa?.

Dali netko zna barem dali takav objekt mora biti u zoni ugostiteljsko-turističke namjene?.. To mi je za sada najbitnije ...

Nemoguće je dobiti odovor gdje god pitam..

Ima li netko nekakvo iskustvo s tim?.

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Pročitala sam za sada samo članke koje ste naglasili i to mi je pojasnilo neke stvari. Kontaktirala sam ured državne uprave pa možda dobijem neki odgovor.

ipak, još puno toga nije jasno, ako netko zna slobodno neka piše. Svaka pomoć dobrodošla.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako se ne varam pravila oko ''robinzonskog turizma'' su se promjenila pred nekoliko godina i sada se moze otvoriti kamp smjestajnog kapaciteta od 30 gostiju i van ugostiteljsko-turisticke (T3) zone, u ruralnim podrucjima na poljoprivrednom zemljistu i mogu se graditi nekakve jednostavne gradevine bez cvrstih temelja.

Dali je to tocno?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Točno je da su se svi pravilnici mijenjali 2016, pa tako i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskih objekata iz skupine ostali ugostiteljski objekti za smještaj gdje je što se tiče Objekta za robizonski smještaj uglavnom ostalo sve isto.

Ovo što vi spominjete je novina određena Pravilnikom o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu koja je nazvana Kamp odmorište-robinzonski smještaj, zadnjim izmjenama (NN 120/19) preimenovano također u objekt za robinzonski smještaj, prema pravilima koja se utvrđuju za OPG, Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti određeno s ukupno najviše do 10 smještajnih jedinica (kamp mjesto=tri gosta).

A za što je točno i kako određeno valjalo bi proučiti sve spomenute pravilnike, pa i Pravilnik o razvrstavanju i kategorizaciji objekata u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu, kao i odredbe PP JLS i druge akte kojima se određuju prostori za kampove i prostori za kampiranje izvan kampova te što se na tim mjestima može postavljati i eventualno graditi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.


 • Similar Content

  • objavio SlackBladder
   U potrazi sam za zemljištem, koje bih koristio za iznajmljivanje parcela za kampiranje. Zemljište bi trebalo biti na samoj obali, a na njemu će biti recepcija i sanitarni čvor, a nakon nekoliko godina vjerojatno i bungalovi, mobilne kućice te koji ugostiteljski objekt.
   Po internetu ne mogu naći puno informacija, a još mi je podosta upitnika nad glavom vezano za navedeno. Niže su moja pitanja, a slobodno se ubacite i s pokojim savjetom :).

   1. Kakvo zemljište je potrebno (vrsta/namjena)
   2. Što točno označavaju T1, T2 i T3 oznake vrste zemljišta i koja su im ograničenja, nailazim na različite odgovore po internetu
   3. Koje vrste zemljišta je moguće prenamijeniti u vrstu iz prvog pitanja
   4. Ako bih išao s opcijom prenamjene zemljišta, koji su indikatori da ću zemljište uspješno i prenamijeniti
   5. Postoji li striktna zona, u kojoj je moguće otvoriti kamp
   6. Gdje mogu vidjeti vrstu i zonu pojedinog zemljišta, u katastru vidim samo namjenu

   ... toliko za sad, vjerojatno slijedi još pitanja, hvala :).
  • objavio matijakasner
   Pozdrav svima!
   Naime, paušalno bi iznajmio parcelu u registriranom kampu za smještaj mobilne kućice koju bi dalje iznajmljivao na tržištu. Kamp na takav dogovor pristaje i uredno mi izdaje račun za paušalni najam.
   Obrtnik sam, mobilnu kućicu bi uveo u obrt kao imovinu; na što moram paziti kod pružanja usluge iznamljivanja mobilne kućice, koju djelatnost doregistrirati u tom slučaju? MOgu li ja dalje iznajmljivati tu mobilnu ejedinicu ili moram biti registriran kao agencija?
   Već imam registriranu djelatnost po NKDu  68.20 iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup.  Je li to dovoljno? Mobilna kućica se ne tretira kao nekretnina, već kao pokretnina, ako se ne varam.
   Sjedište obrta je različito od mjesta kampa - da li u to okolnost na koju moram paziti prilikom izdavanja računa, nešto kao "izdvojeni pogon" ?
    
   Hvala unaprijed.
 • Online korisnici×
×
 • Napravi novi...