Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

jarunko

Odbačen upis legaliziranog dijela nekretnine

Preporučene objave

Općinski građ. sud, ZK odjel, odbacio upis legaliziranog dijela nekretnine (nadogradnja, zatvaranje terasa) jer "predlagatelji nisu priložili potvrdu nadležnog tijela da predmetni ozakonjeni stan predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu koja predstavlja prilog nužan za donošenje odluke o osnovanosti prijedloga za upis".

Koje je to nadležno tijelo?

Kakvu potvrdu da tražim?

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Priložio sam pravomoćno Rješenje o izvedenom stanju Gradskog ureda za prostorno uređenje... Znači li to da trebam od njih još dobiti (zatražiti) navedenu potvrdu da već uknjiženi stan (bez legeliziranog dijela) predstavlja samostalnu uporabnu cjelinu? Hvala na odgovoru

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovo što ste napisali je nejasno.

 

Vi tvrdite da je stan već uknjižen, a upis vam je odbačen jer predmetni ozakonjeni stan ne predstavlja samostalnu cjelinu (tj. nema potvrde o tome). Ako stan do sada nije bio samostalna uporabna cjelina (za što je u pravilu potrebno etažiranje), onda nije mogao biti uknjižen. Dakle, ili je rješenje o odbijanju činjenično netočno (pa se možete žaliti), ili niste dobro opisali situaciju.

 

Nadalje, u rješenju piše "predmetni ozakonjeni stan", što bi značilo da ste legalizirali stan, a vi tvrdite da ste legalizirali samo nadogradnju tj. terasu.

 

Dakle, ili vaš opis nije točan i/ili rješenje ne valja u pogledu samih činjenica (iz čega bi proizlazilo da nisu pošteno niti pročitali vaš zahtjev - ne bi me čudilo) što se vjerojatno može uspješno riješiti žalbom i/ili su vam u rješenju o izvedenom stanju nešto (terminološki?) smućkali. Poznavajući naše običaje, najmanje bih se čudio kad bi bilo od svega toga ponešto.

 

Dakle, prvo treba raščistiti u čemu je točno problem.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama×
×
  • Napravi novi...