Jump to content

Garancija na novogradnju


85Petra

Preporučene objave

Pozdrav!

 

Uselila sam u novogradnju dana 01.03.2015 te sam u kupoprodajnom ugovoru potpisala: 'Kupac je uvidio stvarno stanje nekretnine te se njime slaže u cjelosti i odriče se garancije na kvalitetu građevinsko-obrtničkih radova. Garantni rok za ugrađenu opremu stranke ugovaraju u trajanju garantnog roka koji je određen od strane proizvođača i prodavatelja.' :tikvan::glavomozid:

 

Zanima me da li je išta pod garancijom osim bojlera za što smo dobili pismeno od proizvođača?

 

Naime, problem se javio u samom početku: gljivice i plijesan u zidovima, nedostaje kvaka na jednim vratima i više manjih nedostataka, a u svemu najgore, puknula je vodovodna cijev u temeljima. Da li investitor snosi odgovornost za puknuće cijevi?

 

Molim da mi netko odgovori što prije jer sam u velikim problemima. :moli:

 

Unaprijed se zahvaljujem! Lp, Petra

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jeste li kupili stan kao fizička ili pravna osoba? je li prodavatelj fizička ili pravna osoba? koliko je vremena prošlo otkad je ugovor sklopljen?

 

jesu li gljivice i plijesan nastali nakon sklapanja ugovora ili su bili vidljivi već kod sklapanja ugovora? koliko je prošlo od sklapanja ugovora do puknuća vodovodne cijevi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stan sam kupila kao fizička osoba od pravne osobe. Ugovor je sklopljen u 11.mj.2014., ali je zbog duljeg procesa u banci više puta mijenjan zbog datuma te je konačan datum 1.mj.2015., a uselila sam na dan isplate 01.03.2015.

 

Gljivice i plijesan nisu bili vidljivi prije nego sam uselila, tek nakon dva tjedna, a puknuće cijevi se dogodilo mjesec i pol dana nakon useljenja.

 

Da li imam pravo na garanciju iako sam potpisala da je se odričem?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o obveznim odnosima propisuje kod ugovora o građenju odgovornost izvođača za naknadno pronađene skrivene nedostatke, koji su se pokazali nakon predaje stvari. Savjetujem da angažirate odvjetnika koji bi mogao provjeriti jeste li još u rokovima za podnošenje tužbe za naknadu štete, te možete li, unatoč tome što ste preuzeli stvar i odrekli se jamstva, iz razloga što je izvođač za te nedostatke znao, a nije ih priopćio vama kao kupcu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija