klipso objavljeno: 8. svibanj 2015. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2015. Postovani, imam dvojno drzavljanstvo: drzavljanstvo RBiH i drzavljanstvo RH. Vozacki ispit polozio sam u BiH, i imam samo bosansku vozacku dozvolu. U Njemacku sam usao koristeci hrvatsku putovnicu, a nedugo zatim dobio sam i papir kojim se potvrdjuje moj stalni boravak u Njemackoj (ovo se jos zove i Anmeldebestätigung). I ovaj papir sam dobio koristeci hrvatsku putovnicu. Sada je dosao moment da zamjenim bosanku vozacku dozvolu, za Njemacku, medjutim nisam siguran da li smijem to uraditi jer sam u Njemacku usao koristeci hrvatsku putovnicu? Molim Vas da mi odgovorite sta je najbolje uraditi i da li cu prekrsiti ikakve zakone ako pokazem bosansku vozacku dozvolu prilikom pokusaja zamjene iste za njemacku? Srdacan pozdrav! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 9. svibanj 2015. Dijeli odgovoreno: 9. svibanj 2015. Zamjeni je prvo za hrvatsku ako imaš prebivalište u RH pa onda za njemačku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 23. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 23. listopad 2015. Nema prebivalište u RH nego u D. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 24. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 24. listopad 2015. Po putovnici nema jer da ima ne bi trebao papire već bi ih od prije imao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bob25274 odgovoreno: 24. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 24. listopad 2015. Vrlo lako može biti moguće da je u putovnici adresa iz BiH npr, a osobnu je odjavio ili je nikada nije imao. Sama domovnica ne daje mogućnost prava na voz.dozvolu već isključivo prebivanje u RH. Strana vozačka se vraća inozemnom tijelu koju ju je izdalo na poništenje jer se zakonski smije imati samo jedna VD. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 24. listopad 2015. Dijeli odgovoreno: 24. listopad 2015. Onda nikako ne može bit prebivalište u D. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
klipso odgovoreno: 8. prosinac 2015. Autor Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2015. Zamjeni je prvo za hrvatsku ako imaš prebivalište u RH pa onda za njemačku. Za sve one koji imaju istu situaciju nema potrebe da mijenjaju svoju BiH vozačku za RH vozačku. BiH ima ugovor sa Njemačkom tako da se vozačka zamjeni u roku od 30 dana. Potrebno je predati zahtjev za Njemačku VD i priložiti BiH vozačku. Ako je sve ok, nakon mjesec dana obavijestiti će vas da je nova vozačka stigla i da je možete podići. Kad podignete Njemačku vozačku, oni će zadržati BiH vozačku, i poslati je nazad u BiH. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 8. prosinac 2015. Dijeli odgovoreno: 8. prosinac 2015. Situacija je različita jer ti imaš bih vozačku a papire imaš uNj sa RH putovnicom. Za one koji imaju iste papire (voz i put) zamjena je bez problena. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivica-Tuzla odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Imam hrvatsko državljanstvo, prijavu u Hrvatskoj, zamjenio bosansku vozačku (profesionalne kategorije) za hrvatsku. Važi li mi ta vozačka i mogu li je zamjeniti za D? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Naravno da vrijedi.Možeš ako ćeš tamo raditi i bit prijavljen.A tu moraš prijavit i privremeni odlazak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivica-Tuzla odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Postoji li nešto čime to mogu potkrijepiti zakonski pošto su mi već prilikom kontrole polizije oduzeli vozačku uz obrazloženje da je vrijedila samo 6 mjeseci. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Tko je oduzeo?Švabe? Možda nije zamijenjena u roku 6 mjeseci od početka boravka u D? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivica-Tuzla odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. Da. Njemačka policija je oduzela vozačku prilikom kontrole. Još jedno pojašnjenje. HR vozačka imala vrijednost do 06/2021. Prošle godine sam u uredu za vočke dozvole u dobio njemačku karticu vozača (digotalnu kartici). Na moje pitanje dali mogu izvršiti zamjenu postojeće vozačke za D vočku, nakon ponovnog pregleda i konsultacoja, rečeno mi je da mogu, ali sad su sasvim druga objašnjenja. Oduzeli su je dali mi vozčku klase III, i sad čekam dalji postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 17. ožujak 2021. Dijeli odgovoreno: 17. ožujak 2021. To je vezano za odluku komisije 2013/21/EU Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Simo odgovoreno: 9. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 9. prosinac 2021. Imam bih vozačku I Osobna hr predao sam da zamjenim za Njemacku vozačku.Proslo je već 6 sedmica otkad čekam vozačku Njemacku dali neko zna u čemu je problem pa tako dugo čekam Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 10. prosinac 2021. Dijeli odgovoreno: 10. prosinac 2021. Možda provjeravaju jer ti vozačka ispravna i da nemaš zabranu jer onda nema zamjene. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kreso2121 odgovoreno: 15. studeni 2022. Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2022. Pozdrav! Imam dvojno državljanstvo (BiH i Hrvatsko), A kategoriju sam položio u BiH a B kategoriju u Hrvatskoj. Sada bi i A kategoriju prenio na Hrvatsku. Kako ide postupak i da li ima nekih problema oko toga.? Hvala.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
roko bili 55 odgovoreno: 29. lipnja Dijeli odgovoreno: 29. lipnja Pozdrav ekipa, profesionalni sam vozač, prije par dana su mi trajno oduzeli sve kategorije u RH, sad me zanima da li mogu ic polagati u bih kad bih prebacio prebivalište tamo, i da li to vrijedi u RH ta vozačka dozvola, hvala vam Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.