Jump to content

obiteljska mirovina..naslijeđivanje nakon smrti roditelja

LiLo67

Preporučene objave

molim vas savjet...imam 45 godina i dosta sam bolesna.podnijela sam zahtjev za naslijeđivanje očeve mirovine...prvo uopće me nisu zvali duuugo vremena,tek kad sam ih pronašla(od 1.1 2015 novi zakon nova prostorija novi zavod :) )ugovorili su mi termin.Bila sam sa gospođom kojoj neznam ni ime,,vještak...desetak minuta. rekla mi je to je to pogledaću nalaze i dobićete odgovor poštom...pregled se sastojao od onog klasičnog..zatvorite oči ispruzite ruke..dodirnite prstom nos i to je to...u deset minuta super zena sve je shvatila....nakon dva mjeseca dobila sam pismeni odgovor da: je u postupku utvrđeno da je moj otac umro tad i tad---da sam ja podnijela zahtjev za njegovu mirovinu--i da je taj dan (datum tog vještačenja od deset min) donijeta odluka da kod mene ne postoji potpuni gubitak radne sposobnosti....dalje citiraju zakon...ponavljaju da kod mene nema gubitka radne sposobnosti i da je zato odlučeno kako je...ALI umjesto imena mog oca napisano je drugo ime i drugi datum podnošenja zahtjeva :) e sad me zanima da li ih mogu i gdje tuziti zbog tog propusta i nemarnosti..a drugo zasto nema obrazlozenja zbog čega nema gubitka radne sposobnosti..tj po čemu sam ja onda to sposobna raditi s obzirom na nalaze...imam pravo zalbe ali bi volila prvo savjet oko ovoga...mjesec ipo dana je papir putovao od njih do mene a odluka donešena taj dan kad sam bila na vještačenju...moli vas savjet.hvala

Dijeli na drugim stranicama

nema veze kad je rješenje doneseno, vama rok za žalbu teče od dana kad ste potpisali dostavnicu da ste primili rješenje.

je li jedini razlog za žalbu koju biste ulagali to što je napisano pogrešno ime i datum podnošenja zahtjeva? (naime, to je propust koji upravno tijelo vrlo lako može ispraviti donošenjem ispravka rješenja, pa vaša žalba onda postaje bespredmetna). ako je nešto očita omaška ili greška nastala u pisanju, tada to u pravilu nije razlog za žalbu.

pa pitam upravo to..što mi je činiti..kad im se takve greške događaju koliko onda povjerenja mogu imati u to što rade...a žalba će ići bez obzira na to...ma kako mogu pomišati dva predmeta?? znači kad im pokažem jednostavno će ispraviti grešku i to je to?? e pa neću se pomiriti s tim...neznam hoću li što postići ali ide mailom u ministrov kabinet :)..cijeli taj postupak vještačenja sam doživjela ne nestvarno nego neozbiljno..nedovoljno...neodgovorno...premalo vremena...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija