Jump to content

Zastara za tužbuprema RH zbog stvarnih nemogućnosti pravnih činidbi...


ivanostojic

Preporučene objave

Poštovani (na moju žalost, nesudjeni ) kolegice i kolege,

 

UKRATKO O MOME SLUČAJU:

  1. Početkom 1990-ih, moj je ondašnji partner (bili smo solidarni vlasnici inovativnog u propulzivnog d.O.o. poduzeća za medijske i financijsko-poslovne djelatnosti) shvativši kakvo bogatstvo imamo u rukama, (u odnosu na ponude, izmedju inih, koje nam je predočio jedan privatni banker za vlasnost nad tim d..O.o.- om, poslovnu perspektivu i sl.) na bjanko potpisan papir s njegove i moje strane (koje smo ostavili u drugom gradu gdje nam je bilo tajništvo za moguću potrebu u slučaju SDK, marketinga i sl,.) angažirao odvjetnika u Splitu da mu napiše slovima veličine manje od 8 ‘Ugovor‘ u kojem istupam iz vlasništva toga d.O.o.-a za 2500 (tadašnjih) dinara
  2. Čim sam (sa zakašnjenjem) saznao za isto (razlog je bio odbijanje tajnice (u Zagrebu) da mi preda novokupljeni stan na Martinkovki u Zagrebu), odmah sam ga preko moga odvjetnika D.J-a tužio za počinjena krivična djela nada mnom.
  3. Usprkos stalnim prijetnjama koji mi je partner slao, sudovi su odbijali poligrafsko vještačenje, uvid u ispravnost ugovora, i sl. čekajući da mi dotadašnji partner umre od droge i pratećih bolesti. Naprosto sam visioo na Trgovačlkom sudu u Zagrebu, jer se Općinski splitski sud (koji je odobrio ‘promjenu’ vlasnosti) proglasio mjesno naenadležnim.
  4. Naime, upravo po falsificiranju toga ugovora te registracije promjene vlasnosti (i sjedišta d.O.o.-a) moj tadašnji partner se prijavio u hotelu u Zagrebu kao boravišnoj adresi. Sve to bio apsurd korumpiranog suca A.Š-a na Općinskom sudu u Splitu, kao jasan znak političke volje da me se ukloni iz toga medija koji je (sa mnom) bio opasan za provedbu nadolazećeg planA pljačke hrvatskog naroda putem tzv. privatizacije i prervorbe (i to u ratnom vremenu u kojem se ratno stanje odbilo proglasiti kako bi se pljačka mogla formalno i zakonski nesemetano izvesti).
  5. Moj partner je umro 1993. god, a njegovi nasljednici, obzirom na neke dugove koje su potraživali vjerovnici, izbjegavali su se imenovati nasljednicima, ali su – dakako - koristili dobra koje je moja partner (na moju štetu) zaradio dok je d.O.o. radilo.

U svakom slučaju, činjenica je da je došlo dio nezapamćenog javnog skandala o kojem je čak pisao sredinom 1992. god. Večernji list obrazlažući pljačku moga partnera nada mnom. Još sam o njoj detaljno pisao u tjedniku Nacional 1996.god., no sud nije učinio ništa da prekine svoj loš rad, otkloni nerazumne rokove i sl.

Šteta – ogromna, danas iznosi najmanje izmedju 50–240 milijuna kuna – počinjena je krivnjom (i) sudova, a nakon smrti moga odvjetnika (1999.), kao nezaposlena osoba nisam mogao doći do odvjetnika koji će nastaviti postupaka tuženjem i RH.

 

Naime, jedan ugledniji odvjetnikom s uredom u Draškovićevoj mi je pokušao naplatiti 1.500 kn što je poslao neku svoju priupravnicu u kancel u TSZG (400 metara dalje) da mi kaže - ‘kako je bolje odustati’.

  1. Besplatne pravne pomoći nije ni bilo, niti je danas ima (osim kao ste neka nacionalna manjina u odnosu na predmete vezane uz Domovinski rat i sl.). Stoga nisam mogao, niti sam imao realnu prigodu tužiti RH za loš rad suda, nearzumne rokove sudjenja, te još nekoliko kaznenih djela političkog utjecaj na isto.

Od posljednje presude (u moju korist) prošlo je 16 godina.

  1. Došlo je vrijeme da – kao osoba koji trpi nepopravljivu ogromnu ukupnu štetu – otpočnem opet tužbu protiv RH, ali mi poznanik pravnik kaže da je nastupilo vrijeme ‘zastare’ za tako nešto.
  2. Kako može doći do zastare ukoliko nisu postojali materijalni i drugi dokazivi stvarni uvjeti da se nastavi sudski spor zbog pomanjkanja sredstava s moje strane (krivnjom upravo rada Suda), te nepostojanja besplatne pravne pomoći za takve predmete.

Hvala na odgovoru u svezi postojećih i uobičajenih (u civiliziranom svijetu) instrumenata i postupaka za početak tužbe radi potraživanja štete koja je nastala lošim radom Suda, nerazumnim rokovima, očito i trgovanja političkim utjecajjem, te stvarnim uvjetima koji su mi onemogućavali pravne intervencije i sl.? Inače, po interesu, mnogu Vam dostaviti sav potreban material u svezi s sudskiom postupkom izmedju 1992-1999. god, te potom moga prineska Državnom odvjetništvu 2000. god…

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija