Jump to content

zatvoren račun


markun

Preporučene objave

Lljubazno molim za odgovor. Pravna osoba je u prekršajnom postupku kažnjena sa 10 tisuća kuna. Prije presude je promijenio naziv tvrtke. Presuda je došča na Finu i ne može se kazna naplatiti jer je zatvoren račun te pravne osobe iako ona danas i dalje djeluje samo pod drugim imenom...Postoji li način da se naplati i kako, jer ovo je čisto izbjegavanje obveza novčane kazne?

 

hvala Vam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Međutim, firma se vodi pod novim nazivom i drugim oib-om u sud. registru..

 

Ako se radi o novom OIB-u, to je novi pravni subjekt, što sugerira da je onaj subjekt koji je kažnjen prestao postojati. Treba razlikovati odgovornu osobu od pravne osobe (dva različita subjekta).

 

Bovu, ovome se može lako doskočiti. Dovoljno je pogledati Francuze, koji imaju tzv. "crne knjige", javni registar u kojem se nalaze sve fizičke osobe, koje rade ovakve stvari, tako da svatko može vrlo brzo vidjeti sa kime ima posla. Mi smo poznati po tome da "prepisujemo" tuđa rješenja i zakone, stoga ne vidim problem da se i ovo ne "prepiše". Da ima političke volje, a nema je. Jednaka stvar i sa famoznom našom privatizacijom iz '90-ih. Ozbiljna država to bi davno riješila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija