Jump to content

alimentacija - administrativna zabrana


mojamalena07

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me ako bi mogla dobiti vaše mišljenje o slijedećem:

 

Bivši suprug se je zaposlio i voljan je plaćati alimentaciju i podmiriti nastali dug dok nije radio no već na Fini ima blokade od strane banke te mu se uzima 1/3 plaće.

Napravili bi administrativnu izjavu ovj. kod bilježnika i to poslali poslodavcu. Da li je to dovoljno da poslodavac počne postupati po toj adm. zabrani i plaća alimentaciju s dugom? Da li se onda neće više naplaćivati ostale ovrhe? Plaća je manja od državnog prosjeka.

Izjava kao smo ju niže napisali ne odgovara javnom bilježniku i kao takvu nam ju ne želi ovjeriti. U čemu je problem? Što i kako treba pisati a da bi postigli to da se samo plaća alimentacija i da nitko drugi ne može sjesti na plaću? Napominje voljan je plaćati pa nema smisla sudska tužba. A i onda bi po tome morali uzimati 1/2 a mi smo se dogovorli 1/3.

 

Molim pomoć. Izjava glasi:

 

 

 

 

Ime, prezime, adresa

ADMINISTRATIVNA ZABRANA

Ovom izjavom ja, ___________ iz _____, _______, s prijavljenim boravkom ______, OIB _______, izjavljujem da sam u obvezi uzdržavanja mldb. ________, rođene ______.g. na temelju Presude Općinskog građanskog suda u _____ Posl. br. _________, od ________.g., koja je postala pravomoćna dana ______., i to u iznosu od 1.213,00 kn (slovima: tisućudvijestotrinaest kuna) mjesečno, počev od ________. dok za to budu postojali zakonski uvjeti i to do svakog 15. u mjesecu za tekući mjesec, a u slučaju zakašnjenja s plaćanjem dužan sam platiti i zakonsku zateznu kamatu na svaki dospjeli, a neisplaćeni iznos koja teče od dospijeća svakog pojedinog iznosa pa do isplate, sve na ruke majke __________, iz _________, _______, OIB __________, kao zz mldb. ______________.

 

Ovim izjavljujem da sam suglasan, sukladno čl. 236 Obiteljskog zakona da se radi naplate gore navedene tražbine zaplijeni dio moje plaće odnosno dio stalnog novčanog primanja sukladno članku 173. Ovršnog zakona u iznosu određenom gore navedenom Presudom, te uvećano za 287,00 kn (slovima: dvijestoosamdesetsedam kuna) na ime dosada nastale obaveze pa do ukupnog namirenja dosada nastale obaveze koja iznosi __________, te da se navedeni iznos isplati izravno majci i zakonskoj zastupnici mldb. _____________ na zaštićeni tekući račun IBAN ___________________ kod _________ bank d.d.Ukupan iznos mjesečne obaveze zajedno s dugom do otplate duga iznosi 1.500,00 kn.

 

Poslodavac je dužan zaplijenjene iznose isplaćivati na račun vjerovnika od dana dostave isprave. Sukladno čl. 200 Ovršnog zakona, u slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan o tome obavijestiti vjerovnika i izjavu dostaviti novom poslodavcu odnosno drugoj osobi koja isplaćuje stalna novčana primanja.

 

Trajanje ove izjave proteže se na neodređeno vrijeme, sve dok budu postojali zakonski uvjeti za uzdržavanje ________.

 

Ova isprava izdaje se u jednom primjerku i ima značenje pravnog posla iz članka 77. stavka 1. Ovršnog zakon te pravni učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi.

 

Ovu ispravu s učincima dostave rješenja o ovrsi poslodavcu dostavlja vjerovnik, putem davatelja poštanskih usluga preporučenom poštanskom pošiljkom s povratnicom ili preko javnoga bilježnika.

 

Za dopuštenost Izjave mjerodavni su činjenično stanje i podaci iz članka 173, stavka 3. Ovršnog zakona u vrijeme potvrde Izjave kod javnog bilježnika.

 

Suglasan sam i pristajem da mi javni bilježnik, nakon potvrde, izda izvornik ove isprave u skladu s odredbom članka 50. Stavka 2. Zakona o javnom bilježništvu.

 

U __________

 

Davatelj izjave

 

___________________

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija