Jump to content

Sigurnost djece na Internetu - pravila postupanja (pomoć)


Maja- Zagreb

Preporučene objave

Dijete od nepunih 12 godina ostavlja na školskom računalu osjetljive podatke (korisničko ime i zaporku) svoje e-pošte, označava da ih računalo automatski zapamti. Nakon što je propust uočen, profesor mijenja zaporku u cilju sprječavanja zloupotrebe od treće strane, a budući da iste podatke dijete koristi za prijavu na Facebook (iako nema 13 godina), mijenja i tu zaporku. Nova zaporka se zapisuje na papir da se da djetetu u roku od 24 sata. Postoje li kakve pravne posljedice za profesora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da je profesor po uočenim negativnostima trebao kontaktirati roditelje učenika.

 

slažem se, iako je profesor postupio maksimalno korektno promijenivši djetetu lozinke, pod uvjetom da iste dalje neće zloupotrebljavati. konačno, dijete u suradnji s roditeljima može ponovno promijeniti lozinke u neke koje profesor neće znati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, trebalo je obavijestiti roditelje ali zaboravila sam na dodati da se nije točno moglo utvrditi u danom trenutku o kome se djetetu radi jer je e-adresa pod nadimkom, već samo da se radi o jednom od učenika iz određene grupe, koja je za manje od 24 sata ponovno sjela za računala. Tada bi se utvrdilo o kome se radi i dalo mu promijenjeni pass da ga opet samo promijeni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija