Jump to content

Ht ovrha


anita10

Preporučene objave

Molim pomoć, 2001.godine HT donosi Rješenje o ovrsi OVRV.Jednom pokušaj uručenja i pospremanje u podrum Suda na 13 godina.2014.godine ponovno uručenje OVRV (očito nepravomoćno Rješenje).Pišem žalbu u kojoj se pozivam na rok zastare 10 godina i čl.8 Ovršnog zakona o uručenju pismena ( 2 pokušaja-oglasna ploča-8 dana i pravomoćnost) ali me odbijaju.Što dalje?Rješenje nisu uručili, nisu stavili na oglasnu ploču,nisu proglasili pravomoćnim u 13 godina. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo smo već više puta komentirali na ovom Forumu, da se ovdje zapravo radi o jednoj vrsti legaliziranog lihvarenja, koje naš pravosudni sustav ne može (ali nažalost i ne želi riješiti), jer bi posredno priznao grešku, a zakonodavcu to nije na listi prioriteta.

 

Zaključak je nažalost - tako dugo dok to netko neće istjerati sve do Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu, biti će ovakva situacija. A nije baš da se radi o malom broju ljudi, ima vas daleko više nego što se misli, ali eto zbog nečije aljkavosti i lijenosti (da ne upotrijebim grublje riječi), te zakonodavne sterilnosti, ljudi su kažnjeni plaćanjem višestruko većih iznosa od onog koji bi postojao da se posao radio ažurno.

 

Vi biste trebali obratiti se prvo našem Ustavnom sudu sa tužbom, pa ako bi vas on odbio, ona u Strasbourg. Proces koji bi nažalost potrajao godinama (preko 5 godina minimalno), a pitanje je imate li živaca za to. Svo to vrijeme i dalje biste bili dužni platiti dugovano, stoga se dogovor sa ovrhovoditeljem čini najboljom opcijom, pogotovo u kontekstu mogućeg oprosta barem dijela kamata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija