Jump to content

dva puta obracunat porez na nekretnine


dushko

Preporučene objave

Radi manjkavog ZAMJENDBENOG UGOVORA (Zapresic –Zagreb) iz 1985.g., stan u Zagrebu bilo je neprovedivo upisati u zemljisne knjige, i sklopljen je novi kupoprodajni ugovor sa prvim vlasnikom stana koji je ima izdanu valjanu tabularnu ispravu.

Drugi vlasnik (iz zamjendbenog ugovora) napustio je drzavu i preostala je jedina opcija ponovo, 28.04.2010. g. napraviti novi ugovor sa prvim vlasnikom. Za tu istu nekretninu, vec 1985. Reguliran je i placen porez na nekretnine (potvrdjeno zelenim pecatom opcine Novi zagreb).

Novi kupoprodajni ugovor prijavljen je Poreznoj Upravi 24.07.2010.g., koja 03.05.2011 donosi rjesenje kojim se ponovo (po drugi put) za istu nekretninu, obracunava porez.

17. i 20. Lipnja 2011.g. dostavljeno rjesenje porezne uprave, zbog odsutnosti, nije bilo preuzeto od poreznog Obveznika. Nakon toga Porezna Uprava, propustila je pune 3 godine, ponovo obavjestiti Obveznik o novom rjesenju i koncem prosinca 2014 blokirala mu je tekuci racun kod Zagrebacke Banke.

Koji je pravni lijek za opisani slucaj blokade??

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija