Jump to content

Dijete hrvatskoga branitelja


Rina84

Preporučene objave

Moj otac ima status hrvatskoga branitelja i uskoro bi nakon što navrši 65 godina imao pravo na najnižu braniteljsku imovinu jer u borbenom sektoru proveo 150 dana, a i zato jer je cijeli život radio kao poljoprivrednik na bratovom imanju (dakle nema nikakvih nekretnina na sebi). Zanima me da li ja (1984. godište) i brat (1996. godište) imamo pravo na status djeteta hrvatskoga branitelja i ako da kako ga ostvariti tj. kako dobiti neku potvdu za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Konkretno me zanima da li imamo neka prava prednosti pri zapošljavanju? Ako da, kako to dokazati npr. prilikom prijave za posao? Brat je upravo završio srednju školu i trenutno ne namjerava studirati, ali ako ima pravo da ima prioritet pri zapošljavanju šteta da to ne iskoristi. Vidim i da sam ja to mogla iskoristiti tijekom školovanja, ali nisam bila upućena u to. Sada me zanima da li bi kao prof. hrv. i pov. imala više šanse za upasti na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa pošto ostale uvjete ispunjavam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija