Jump to content

Vještačenje, Putem Zavoda za vještačenje


kira

Preporučene objave

Pozvan sam na vještačenje, (povećanje % invalidnosti HRVI), s 20% na više, vodim postupak još od 2007.g, imam tri presude Upravnog suda, imam i liječničku dokumentaciju u kontinuitetu.

Budući je sada ovo novi način vještačenja, putem Zavoda, molim lijepo, iskustva onih koji su bili.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Taj zavod ti postoji od 1.1.2015 tako da i nije čudo što ti nitko nije odgovorio,uglavnom manje, više su "pozitivna" iskustva sa njim,ima tu nešto o njemu:

 

http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/74928-vje%C5%A1ta%C4%8Denje

 

To ti je zavod u zavodu,baš sam jučer razgovarao sa pravnicom iz HZM-a koja isto ima jako "dobra i pozitivna " iskustva sa njim,ti ćeš nam javiti kako si prošao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozvan sam na vještačenje, (povećanje % invalidnosti HRVI), s 20% na više, vodim postupak još od 2007.g, imam tri presude Upravnog suda, imam i liječničku dokumentaciju u kontinuitetu.

Budući je sada ovo novi način vještačenja, putem Zavoda, molim lijepo, iskustva onih koji su bili.

Hvala !

 

Da li je to "zavod" (ministarstvo HB) ili HZMO? Niste dobro postavili upit-pitanje.

 

Mislim da se radi o vještačenju, tj. povećanju postotka invaliditeta statusa HRVI, a morate se odazvati na taj poziv.

 

Imate li trajni status HRVI 20% ? (mislim da nemate ali to je moje mišljenje)

 

U svakom slučaju, bilo bi dobro da nam napišete kako ste prošli.

 

Dobro bi bilo, ako imate nekakvo informatičko znanje poslati u odgovoru "prilogu" presliku (obrišite vaše osobne podatke) poziv pa da vidimo o čemu se radi.

 

:-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle;, Zavod za vještačenje,profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavnje osoba s invaliditetom, Središnji ured Zagreb,A.Hebranga 4, Sektor za vještačenje, Zagreb,Mihanovićeva 3,

Ovaj zavod je središnji, za sva vještačenja u zemlji, "civilni/vojni"radno i ostalo,(postoji uredba,Pravilnik i dr) tako su mi rekli iz Ministarstva,radi od 01.01.2015.g,

Ja tražim povećanje HRVI s 20 %,na više , vodim postupak od 2007.g, imam tri presude Upravnog suda,zadnja mjesec prosinac 2014.g,permanentno liječenje, od 1995.g, traže da ponesem liječničku dokumentaciju.

Svakako javljam kako je bilo,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

Tebe niti tvoju liječničku dokumentaciju ne gledaju,već su ranije zauzeli stav, tijelo vještačenja je određeno da kaže "NE", govorim o svom slučaju,

Postupak za povećanje invalidnosti vodim od 2007.g, imam tri presude Upravnog suda,(sve u moju korist) čak i naknadu za suđenej u razumnom roku, jedan kg liječničke dokumentacije, datira od 1995.g,zaključno s mjesecom srpnjem 2015.g,što da ti govorim dalje, ili muže u sljedećm postu,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, radi se o tri rješenja,tri sudske presude,svaka na svoj način, dakle svaka različito obrazložena;.temelljno, "povjerenestvo nije temeljito i pozorno razmotrilo liječničku dokumnetaciju,nije dovoljno i jasno obrazloženo iz koga razloga nije cijenjeno stanje i tijek liječenja,nije se postupilo po ranijim presudama i sl, nadalje treba od liječnička pribaviti mišljenje itd...zaključno nije dovoljno obrazložen razlog odbijanja,idt."

U glavnom riječ je liječničkoj dokumnetaciji, koja se prilaže, a povjerenstvo je nedovoljno i pozorno ne gleda i ocjenjuje,poglavito razdoblje liječenja,terapija,sama dijagnoza,ratni put i sl.

Još uvijek, ne znam što će u ocjeni povjrenstava i samom rješenju pisati , jer ga kako sam rekao još nisam dobio, a na povjrenstvu sam bio 23.07.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Napokon danas rješenje,(23.07.-17.09.15.g.) odbijena žalba. Nije mi jasno kako odbijena žalba a postupak vođen po presudi US, to jest tužbi,ne znam dali je trebao biti sproveden i prvostupanjski postupak.

Ovaj puta rješenje, skromno i nejasno obrazloženo, privitak, nalaz liječničog povjrenstva, nešto iscrpnije obrazložen nije na propisanoj tiskanici, dakle nalaz iscrpan ali podaci nabacani , nema kronologije, nema točnog opisa kako me povjrenstvo pregledalo, nema jasnog obrazloženja zašto se iz liječničkih nalaza ne vidi odnosno nemože zaključiti da se radi o teškom stanju nego o slabijem stanju bolesti.,no liječnički nalazi od 1995.g, zaključno s nalazom 20.07.2015.g,govore i pokazuju sasvim suprutno.

Liječničko povrenestvo, liječnici,dr.med. a moj nala izdaje prof.dr.sc,...kod kojeg sam na liječenju od 1995.g,

Idem ponovno s tužbom i u postupak koji će trajati najmanje dvije godine, s tim da ću tražiti da me se vještai po ovlaštenom liječniku medicinske struke.

Hvala !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kira, tužba i ništa drugo... Ma što drugi govorili o tužbama, a istina je da rijetko tko dobije tužbu u svoju korist, to nam jedino preostaje.

Pa kad Ustavni sud bude natrpan našim tužbama možda se tko od "pametnih" glava u ovoj državi sjeti da nešto nije u redu sa liječničkim povjerenstvima, možda se netko sjeti da ljudi koji imaju tumore i ostale teške bolesti NISU više sposobni za fizičke poslove, možda se netko sjeti ako imaš dokumentaciju iz 5 bolnica u različitim gradovima od vrhunskih specijalista u svojim područjima a vještači te curica tek izašla iz škole da onda nešto nije u redu sa vještačenjima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da upravo tako, evo ja sam uporan u žalbama i tužbama, one mi sada postaju "strast", toliko je nepravilnosti i nelogičnosti u postupanjima, liječničkih povvjrenstava da je jednostavno na njih ukazati, no uvijek je pitanje do kada,..ako se obaratite Ministarstvu oni kažu mi postupamo po njihovim nalazima i ništa...

Kako se povjerenstva regrutiraju, tko ih nadzire, stručnost specijalnost e to je prava teme,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jeli itko bio na kontrolnim pregledu nakon odlaska u mirovinu,ja sam u prof.inval. od svibnja 2013,a na egrađanin mi piše da mi je predmet arhiviran u rok i rok za vještačenje.U MIO kažu da je to kontrolni pregled i da nema razloga za nikakvu brigu,ali za ovaj ZOSI ne govore baš lijepe stvari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idi na redovne terapije i nemaš problema.

 

A za kontrolni pregled, to uvijek napišu u rješenju - međutim, trebao bi paziti na svoje zdravstveno stanje i imati barem 2-3 nalaza godišnje (po potrebi, ovisno o tome što ti piše u medicinskoj dokumentaciji).

 

Ne možeš biti neuredan glede svojeg zdravlja.

 

Ja do sada nisam doznao da je HZMO nekog pozvao na kontrolni pregled, ali oprez, ako te pozovu, a nemaš novu medic. dokumentaciju, medic.vještaci će ti "naribati nos", a mogao bi imati i problema sa njima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Mrljavac,(branitelj sam od 1992-vojnu mirovinu nisam nikad tražio-hvala Bogu bio zdrav,ali sam u miru imao nezgodi te se razbolio pa sam otišao u invalidsku civilnu profesionalnu(ozljeda kralježnice,F-33.2,F43.9,F43.2-i ne znam šta sve to znači)-a od odlaska u mirovinu imam oko 30-tak nalaza(u dvi godine) a ove godine sam teško obilio i na srce)to mi nije bilo vještačeno,ali kad sam saznao da ću trebati ponovo na neko vještačenje i to nakon operacije srca,sve ga mi dosta pao u totalnu komu,nemogu bijelu kutu da vidim više a kamoli bolnice i neke vještake-ponovo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekon ovog posta što si napisao, možemo zaključiti (ako imaš svježu medicinsku dokumentaciju) da imaš uvjet i za opću nesposobnost, a onda bi (ukoliko je sve istina što si napisao i, ako imaš noviju medicinsku dokumentaciju) mogao na novu procjenu radne sposobnosti, pogoršano zdravstveno stanje, a i to može biti veća mirovina oko 20%.

 

Razgovaraj sa svojim izabranim liječnikom pa, pokušaj na novu procjenu radne sposobnosti.

 

Nemaš što izgubiti, ali moraš imati noviju medic. dokumentaciju iz koje je vidljivo-razvidno da se tvoje zdravstveno stanje pogoršalo.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac,to(tražiti opću) mi je savjetovala i službenica u HZMOu,ali ja (ne znam možeš li shvatiti nemam više snage da se borim s ničim-zato se divim "dalmatinu-39" odakle mu snage,ja samo želim da me svi više puste na mir).

Ovo drugo sam morao detaljno provjeriti,i pogriješio sam prošlo je tri godine od komisije kad su me umirovili(vrijeme leti),te sam izbrojio nalaze od tada i ima ih točno; 20 nalaza psihijatra,11 neurologa,6 fizijatra,12 kardioloških,4 kardiološka bolnička lječenja(tu spada i ovaj od predzadnji od ove godine kad sam imao operaciju na otvorenom srcu). Ali jednostavno u zadnje vrijeme više propadam psihički(prije umirovljenja imao 3 psihijatrijska bolnička lječenja),uništavam i sebe i obitelj a ovi sa ovim kontrolama tome samo još više pridonose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija