bstar objavljeno: 14. lipanj 2015. objavljeno: 14. lipanj 2015. Na svoje ime kupujem ovaj mjesec stan veličine 50 m2 u kojem ćemo živjeti ja, supruga i dvoje male djece. Budući da nam je to prva nekretnina očekujemo rješenje o oslobođenju od plačanja poreza na promet nekretnina. Za nekih 6 mjeseci mojoj suprugi će njezini roditelji vrlo vjerojatno darovnim ugovorom darovati obiteljsku kuću veličine 150 m2 stambenog prostora u kojoj bismo od tada mi trebali živjeti pa bismo tada odmah prebacili i adresu prebivališta sa stana na tu kuću. Pitanje je da li ćemo tada morati platiti porez na kupljeni stan jer mijenjamo adresu prebivališta na darovanu kuću prije isteka roka od 3 godine od dana kupnje stana ? Citiraj
bovu odgovoreno: 14. lipanj 2015. odgovoreno: 14. lipanj 2015. da. ako koristite poreznu povlasticu morate prijavit prebivalište na kupljenu nekretninu. zakonska je obveza tri godine imati prebivalište i prebivati na predmetnoj nekretnini. u tom roku nesmjete mjenjati prebivalište, otuđiti nekretninu niti je iznajmiti. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.