Jump to content

Centar za socijanu skrb Split


santolina

Preporučene objave

Da li centri za socijanu skrb uopce imaju svrhu svojeg postojanja pitam se nakon posjeta u Splitu?

Stranke se primaju od 8-11 osim srijede a uprkos tome sluzbenicu sam morala cekati jer je nije bilo na radnom mjestu u to vrijeme kao ni drugih. Klijenata nema!!! Jer nitko vise i ne ostvaruje pravo na nistA-DOĐITE I UVJERITE se-novouređena i obnovljena zgrada sve luksuzno, klimatizirano i birokracija se hladi i sjedi po fotoljema a stranaka -n e m a.

 

Novo uređena zgrada je deluxe kategorije sa zastitarima na svakom koraku-cak vas i sumljivo prate haha ,sobe prepune sluzbenika birokrata a stranaka nema. Sluzbenici cak i nisu na svojim radnim mjestima (mada im je duznost tamo biti barem od 8-11 osim srijede jer samo tada primaju stranke-moje sluzbenice nije bilo i morala sam cekati) nego naravno setaju i obavljaju svoje privatne poslove. Stranaka nema a zasto? Zato sto su kriterije za dobijanje bilo kakve pomoci toliko srezali da niko nema sanse da je dobije.

KOnkretno otisla sam u Centar za socijalnu skrb Split raspitati se za zenu 20 g bez posla,teski kronicni bolesnik, treba joj pomoc za kucnu njegu. Na najosnovnija pitanja mi nisu znali odgovoriti prilikom ispunjavanja upitnika-pitam da li stipendija ulazi u prosjek primanje-sluzbenica kaze pa ne znam, mozda...to se nesto mjenjalo-pa cekaj kazem ja da ili ne, ne mogu ispuniti obrazac ukoliko zena ne ispunjava uvjete nema smisla toliki trosak i hodanje po salterima(o spisku sta sve traze cu naknadno napisati). Prosjek primanja po clanu obitelji je 1000 kn hahah pa jel to realno?Za pomoc i kucnu njegu mjesecni iznos je 350 kn ili 500 kn puni iznos a evo sto sve traze da im se dostavi od dokumentacije-to je jedno 10 dana hodanja po sluzbama i veliki novcani izdatak a sluzbenica na pitanje da li stipendija ulazi u primanja ponavljam odgovara-ne znam!!! Traze: 1.rodni list.2.preslika osobne iskaznice 3.potvrda o primanjima u prethodna 3 mjeseca za podnositelja i sve clanove4.potvrda o visini dohotka za samce-porezna uprav split5.uvjerenje podrucnog ureda za katastar6.izvadak iz zemljisnog knjiskog uloska-opcinski sud7.rjesenja o nasljedjivanju iza smrti bracnog druga,roditeljai dr 8. ugovor o dozivotnom uzdrzavanju.9uvjerenje hrvatskog zavoda za zaposajavanje za odrasle nezaposlene osobe,10.potvrda djeteta o upisu na fakultet11.medicinska dokumentacija12.preslika otpusnih pisama o bolnickom lijecenju isl 13.potvrda hzmo da ne ostvaruje doplatak za pomoc i njegu.

Dalje: ja kazem;zena ne moze izvaditi potvrdu da je nezaposlena jer tamo vise ni ne ide i ne vodi se u evidenciji jer i ne moze radit a i to joj je 20 kn autobusa koje nema-kaze soc.radnica onda to treba dokazat???,kazem zena je na upravnom sudu radi toga-ne znaju na to odgovor, dalje-pitam ako muz jedini u obitelji zaradjuje i prosjek prelazi iznos od 1000 kn po osobi da li uopce ima smisla predavat zahtjev-odgovor je bio-pa mozete vi predati-?? toliko vremena i novca da neko potrosi na ovu dokumentaciju da bi dobio ovako nedoreceni odgovor-sramota ziva. Kazem ja-taj muz moze sve pare da potrosi na kladionicu i da zeni ne da ni kune-svaka OSOBA ima pravo na dostojansven zvot i bar minimum novca za osnove svoje potrebe,bar neki dzeparac narocito neko ko je nezaposlen i bolestan-kaze sluzbenica-u to mi ne ulazimo.....sramota . Prosetajte slobodno po zgradi vidjet cete da osim sluzbenika tamo nikog nema jer su oni tamo samo radi sebe i primaju svoje place da sjede po foteljama a korisnika nema jer vise nitko ne zadovoljava ove kriterije koje su postavili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prosetajte slobodno po zgradi vidjet cete da osim sluzbenika tamo nikog nema jer su oni tamo samo radi sebe i primaju svoje place da sjede po foteljama a korisnika nema jer vise nitko ne zadovoljava ove kriterije koje su postavili.

 

Možda bi na ulaz trebali staviti natpis : Nezaposlenima i prosjacima ulaz zabranjen! i naložiti zaštitarima da takve ne puštaju u zgradu.

Pa što imaju takvi uznemiracvati revne državne činovnike u prevrtanju papira.

 

Traze: 1.rodni list.2.preslika osobne iskaznice 3.potvrda o primanjima u prethodna 3 mjeseca za podnositelja i sve clanove4.potvrda o visini dohotka za samce-porezna uprav split5.uvjerenje podrucnog ureda za katastar6.izvadak iz zemljisnog knjiskog uloska-opcinski sud7.rjesenja o nasljedjivanju iza smrti bracnog druga,roditeljai dr 8. ugovor o dozivotnom uzdrzavanju.9uvjerenje hrvatskog zavoda za zaposajavanje za odrasle nezaposlene osobe,10.potvrda djeteta o upisu na fakultet11.medicinska dokumentacija12.preslika otpusnih pisama o bolnickom lijecenju isl 13.potvrda hzmo da ne ostvaruje doplatak za pomoc i njegu.

 

Već sam više puta pisao da bi trebalo zakonom zabraniti da jedna državna služba od građanina traži potvrdu koju rutinski izdaje druga državna služba.

 

A to bi se najlakše postiglo da se dekretom otpusti većina činovnika koji samo i postoje zato da bi takve potvrde izdavali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

http://www.jutarnji.hr/majka-iz-baranje-u-soku--brala-sam-jagode-10-dana-da-prehranim-obitelj--za-to-vrijeme-drzava-mi-je-ukinula-socijalnu-pomoc-/1373259/

 

 

 

 

Iz Centra za Socijalnu skrb objasini su kako je Snježani Rajković ukinuta zajamčena minimalna naknada nakon što su iz Zavoda za zapošljavanje dobili potvrdu da je zaposlena. U Centru tvrde kako ne znaju koliko će dugo stranka raditi i kakvu će plaću primati, a zapošljavanjem, odnosno ''danom promijenjenih okolnosti'', prestaje pravo na ostvarivanje zajamčene minimalne naknade.

------? Kako nemaju dostavljen ugovor na koji period je doticna zaposlena i koji iznos je u pitanju?

A od 960 kn neka pokusa bilo ko od ovih zaposlenih po kancelarijama da izdrzi mjesec dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija