Jump to content

Otkaz ugovora o radu od stranje zaposlenog

Zbunj91

Preporučene objave

Dobar dan,

Molio bih vas za malu pravnu pomoč.

Radim u jednoj firmi ukupno 10 mjeseci, u 2. mjesecu ove godine sam sklopio ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

E sad, želio bih otkazati ugovor o radu i zanima me kakve posljedice mogu očekivati?

Kakva ja prava imam u svemu tome ( godišnji odmor ) ?

Koliko otkaznog roka trebam odraditi i dali u taj otkazni rok ulazi vrijeme provedeno na bolovanju?

Dijeli na drugim stranicama

Možete otkazati ugovor o radu pisano, ne navodeći razloge. Ako imate opravdan razlog, otkazni rok ne može trajati dulje od mjesec dana. Otkazni rok (u pravilu) ne teče za vrijeme privremene nesposobnosti za rad. Predlažem da godišnji odmor iskoristite prije otkazivanja ugovora o radu.

nećete imati pravo na naknadu za nezaposlene jer je radni odnos prestao vašom krivnjom, kao niti pravo na otpremninu.

Možete otkazati ugovor o radu pisano, ne navodeći razloge. Ako imate opravdan razlog, otkazni rok ne može trajati dulje od mjesec dana. Otkazni rok (u pravilu) ne teče za vrijeme privremene nesposobnosti za rad. Predlažem da godišnji odmor iskoristite prije otkazivanja ugovora o radu.

nećete imati pravo na naknadu za nezaposlene jer je radni odnos prestao vašom krivnjom, kao niti pravo na otpremninu.

Zahvaljujem na odgovoru.

Još me samo zanima, da li sam stekao pravo na puni godišnji odmor ?

• 2 tjedna kasnije...

Molim za pomoč još jednom.

S današnjim danom mi je zatvoreno bolovanje i kako ste me savjetovali htio sam razgovarati s poslodavcem da dogovorimo detalje raskida ugovora i moga godišnjeg na kojeg imam pravo.Međutim poslodavac ne želi razgovarati samnom :mrki: nego mi je rečeno da mu se obratim mailom :tikvan:. Dajte molim vas savjet što mi je najbolje za učiniti u ovoj situaciji

Dobro ste shvatili.

Ugovor još uvijek nisam otkazao pismenim putem iz razloga što mi je bolovanje zatvoreno s današnjim danom.

Ne želim produživati bolovanje iako za to imam valjani razlog samo želim iskoristiti

svoj godišnji odmor na koji imam pravo i nakon toga prestati s radnim odnosom.

Dobro ste shvatili.

Ugovor još uvijek nisam otkazao pismenim putem iz razloga što mi je bolovanje zatvoreno s današnjim danom.

Ne želim produživati bolovanje iako za to imam valjani razlog samo želim iskoristiti

svoj godišnji odmor na koji imam pravo i nakon toga prestati s radnim odnosom.

Zbunj9,

Dakle SADA iz ovih stopa Poslodavcu na adresu,preporućeno sa povratnico dosravite:

REDOVITI OTKAZ UGOVORA O RADU.

Kao što je prije rečeno pri takovom otkazu nemorate navoditi razlog no obvezni ste odraditi otkazni rok koji će poćeti teći sa danom kada Vaš poslosdavac preuzme pošto(to ćete vidjeti na povratnici).Vaš otkazni rok može trajati najduže mjesec dana ali onda u otkazu morate navesti OSOBITO VAŽAN RAZLOG otkazivanja. Naravno možete dogovoriti sa poslodavcem i kraći otkazni rok od toga ili ga možete i ne odrađivati ako se tako dogovorite.

Nije mi jasno o kojem GO prićate Prošlogodišnjem ili ovogodišnjem?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija