Jump to content

radno i socijalno pravo

ljejla

Preporučene objave

poštovani molim vas nije mi jasno koliko je moje pravo korištenja radnih dana godišnjeg odmora ako sam počela raditi 14. 12.2014. u novoj firmi a sve ukupno imam radnog staža 21 godinu. zanima me dali se godišnji računa samo za ovih 6-7 mjeseci ili se uzima sveukupni radni staž. hvala unaprijed!!!

Dijeli na drugim stranicama

dali si i dalje zaposlena kod tog poslodavca ?napunila si 6mjeseci i jedan dan radnog staža kod novog poslodavca i ako nastavljaš raditi imaš pravo na cijeli godišnji odmor.ako ti poslodavac sad prekida radni odnos uzima se prosjek za tih 6--7 mjeseci.u mojoj firmi je kolektivnim ugovorom uređeno da za napunjene 3 godine radnog staža imaš pravo na jedan dan godišnjeg više.npr. osnovni broj dana po zakonu o radu je 20 plus na 21 godinu staža imaš još 7 dana.

Na staž možete eventualno dobiti dodatne dane - provjerite što o tome piše u vašem ugovoru o radu, pravilniku tvrtke ili kolektivnom ugovoru.

Inače, godišnji se obračunava za svaku kalendarsku godinu posebno i to prema uvjetima koje ste ili ćete ostvariti u toj godini - dakle, na 2014-u godinu zaboravite. Da ste radili cijeli dvanaesti mjesec imali bi pravo na razmjerni dio godišnjeg za 2014-u za taj jedan mjesec, ovako - ništa.

Za 2015-u trenutno imate pravo na razmjerni dio godišnjeg, na puni će te godišnji imati pravo tek 1.7.15 (nakon punih 6 mjeseci rada u 2015-oj) i to pod uvjetom da vam radni odnos neće prestati ove godine.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija