Jump to content

Naknadna promjena namjene (javna namjena)


DrAnte

Preporučene objave

Kupio sam zemljište u vrijeme dok nije bio definiran GUP, tj. bio je u izradi. Tada je u preliminarnom planu pisalo da je to mješovita zona pretežito stambena. Porezna uprava mi je oderala veliki porez jer su tumačili da je to građevinska zona iako nije bio definiran GUP i nije bilo moguće graditi (nema puta i trebalo je čekati GUP da općina probije put).

 

Kad odjednom promijenili prijedlog urbanističkog uređenja za to područje i piše da je to društvena i javna namjena. Vjerojatno zato što je u blizini velika zemlja u vlasništvu grada pa su onda nekoliko susjednih parcela (uključujući moju) svrstali u javnu i društvenu namjenu.

 

Sada sam ljut kao pas jer ispada da su me sustavno namagarčili u poreznoj upravi i u odjelu za urbanizam.

 

1. Što znači ova namjena, da ne smijem graditi kuću?

 

2. Da li to znači da će mi grad odmah otkupiti zemlju jer je to ionako namijenjeno za neku buduću gradnju škole, vrtića, ambulante...

 

3. Da li ima zakonske mogučnosti da tražim od Porezne uprave povrat dijela novca jer su mi naplatili porez kao da je građevinska zemlja, a nije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

od porezne uprave koja je donijela rješenje o porezu traži utvrđivanje ništavnim tog rješenja o porezu i donošenje novog rješenja uskladu sa zakonom.

porez je određen temeljem neistinite isprave (procijene poreznog tijela).

 

A ako tražim od gradskog ureda za urbanizam da se promijeni prijedlog plana i da se vraati da to bude građevinsko područje? Mislio sam u prigovoru napisati da sam to kupio u vrijeme kada se smatralo da je to građevinsko područje i to potkrijepiti rješenjem porezne uprave koje je riješila da e to građevinsko. Ima li šanse i zakonske osnove da temeljem toga tražim promjenu prijedloga GUP-a koji nije još izglasan (ali bit će uskoro)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija